≫ 

NIJE ISIS: Šokiraćete se ko je postavio bombu na stadionu Mančester junajteda!

Navijači Junajteda, ali i čitava Engleska mogu da odahnu, pošto nisu bili meta terorista

  • 35
Foto: Guliver/Alex Morton/Getty Images Foto: Guliver/Alex Morton/Getty Images

Velika drama odigrala se na Old Trafordu u Mančesteru neposredno pred početak meča poslednjeg kola Premijer lige između Junajteda i Bornmuta. Policija je zbog sumnjive naprave, za koju se kasnije ispostavilo da je bomba, evakuisala stadion neposredno pre početka meča, a kasnije ga i odložila.

>>> NA OLD TRAFORDU IPAK PRONAĐENA BOMBA: Psi heroji sprečili masakr u Mančesteru?! (FOTO)

Psi tragači su ubrzo nanjušili eksplozivnu napravu, za koju se kasnije ispostavilo da je greškom postavljena u toalet na tribini Ser Aleks Ferguson. Grešku su načinili pripadnici snaga bezbednosti tokom probe u kojoj su testirani psi tragači i njihova mogućnost da pronađu eksploziv.

''Bomba'' je u vlasništvu privatne kompanije koja vežba pse za pretragu eksploziva, a greškom je posle jedne vežbe ostala privezana za cev u jednom od toaleta Old Traforda.

- Šef policije u Mančesteru, Džef O' Hara, rekao je da gledaoci nisu bili u opasnosti i potvrdio da je naprava ostala na stadionu jer su je zaboravili članovi bezbednosti koji su radili vežbu.

Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images
Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

- Posle današnje kontrolisane ekpslozije saznali smo da je predmet bio uređaj za obuku koji su slučajno ostavili članovi privatne kompanije posle vežbe koja uključuje pretragu eksploziva od strane pasa.

- Iako se pokazalo da ovo nije održiv eksplozuv, izgleda ovog uređaja deluje kao da bi mogao da bude. Odluka da se stadion evakuiše je bila ispravna, dok nismo mogli da utvrdimo da ljudi nisu bili u opasnosti - zaključio je O'Hara.

Meč između Junajteda i Bornmuta odložen je za utorak, a Junajtedu je potrebno da pobedi sa čak 19:0 ako želi da se domogne četvrtog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA