≫ 

VELIKA ŠTETA: Velja Stjepanović vodio skoro pola trke i na kraju ostao bez medalje!

Nažalost, najbolji srpski plivač nije uspeo da se domogne medalje

  • 2

Velimir Stjepanović se nije proslavio na Evropskom prvenstvu u Londonu! Najbolji srpski plivač je bio jedan od najvećih favorita za zlato u disciplini 400 metara slobodnim stilom, ali je na kraju završio tek na šestom mestu sa rezultatom 3.47.48.

Stjepanović je od starta preuzeo inicijativu i posle pedeset i sto metara je imao prednost od pola dužine tela. Na polovini trke, na 200 metara Deti je bio ispred njega, a već na 300 je imao prednost od sekunde i 18 stotih. Italijan je plivao neverovatno, a Stjepanović je pao ispod trećeg mesta.

Deti je na kraju ubedljivo došao do trijumfa i doneo Italiji zlato rezultatom 3:44.01. Drugi je bio Norvežanin Henrik Kristijansen sa 3:46.49, dok je bronzu osvojio Mađar Peter Bernek sa 3:46.81.

Podsetimo, Stjepanović je u Akvatik centru pre podne otplivao najbolje vreme u kvalifikacijama 3:46,72, što ga je i svrstalo među glavne favorite za zlato, ali je bio mnogo slabiji u finalu.

Evropsko prvenstvo u plivanju možete pratiti na daljinac.telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    16. maj 2016 | 20:18

    Nema veze Veljo,spremaj se za Rio!

  • JS

    16. maj 2016 | 20:18

    Kakav je to komentar? "Nije se proslavio." Alo, jutros je plivao. Mora li i on svaki put da pobedi, da bi vam bio dobar?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA