≫ 

Vestbruk i Durent šokirali šampiona: Ratnicima nisu pomogle ni "lude" Karijeve trojke! (VIDEO) (FOTO)

Kombo plej Tandera postigao 19 poena u trećoj četvrtini, 24 u drugom poluvremenu, Durent pogodio ključni šut za pobedu u završnici utakmice za 1:0 u seriji

  • 2

Iznenađenje?

Košarkaši Oklahome, na krilima udarnog tandema Rasela Vestbruka i Kevina Durenta, savladali su kao gosti šampione NBA lige Golden Stejt Voriorse rezultatom 108:102 na startu finalne serije Zapadne konferencije.

Vestrbuk je sa 19 poena u trećoj deonici najzaslužniji što su gosti "istopili" razliku koja je u jednom momentu bila i 14 poena, ukupno je postigao 27 poena, od toga 24 u drugom poluvremenu (12 as), dok je Durent, koji je meč završio sa 26 (10/30 šut iz igre), u završnici, uprkos seriji promašaja, uspeo da pogodi ključni šut za vođstvo 105:100 i osigura trijumf gostima.

Drugi meč serije takođe se igra u Ouklendu.

Stef Kari je na drugoj strani ponovo pogađao trojke za rubriku "verovali ili ne", ukupno 6/14 za tri, sve zajedno 26 poena, međutim ni njegov doprinos, kao ni odlične role Tompsona (25p) i Grina (23p) nisu ovoga puta bile dovoljne protiv "grmljavine".

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Ekipa trenera Bilija Donovana je uspela ono što niko nije ove sezone: da pobedi u "Orakl Areni" u doigravanju, gde su u prvoj i drugoj rundi plej-ofa gostovali Hjuston i Portland.

- Za ovakvu vrstu mečeva morate da budete posebno mentalno pripremljeni. Moji momci su shvatili šta ih očekuje u duelima sa Golden Stejtom. Ovde ne možete samo doći i reći: Sve će to biti Ok. Morate da "namestite" glavu da biste razumeli šta vas čeka. Prva stvar koju treba da shvatite je da će biti vraški teško - rekao je posle meča trener pobednilkog tima Donovan.

Iz redova domaćeg tima grme na sudije zbog spornog momenta u finišu meča kada je Vestbruk, kod vođstva Oklahome 105:102, zatražio tajm-aut, ali, čini se, tek pošto je napravio grešku u koracima. To je gotovo čitava hala sugerisala sudijama, poskkala je klupa šampiona, međutim posle svega bio je suđen samo novi tajm-aut za goste.

Pored Vestbruka i Durenta, veoma važnu ulogu u pobedi odigrao je centar Stiven Adams sa 16 poena i 12 skokova, ali i Ibaka, koji je takođe upisao "dabl-dabl" ostvarenje: 11 poena i 11 skokova.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tyson1970

    17. maj 2016 | 10:22

    Kompletniji su igraci Durent i Vestbrok od Tomsona i Karija ,zato Oklahoma idemo do titule

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA