≫ 

Junajted nije pobedio 19:0, ali je Runi sjajnim golom proslavio veliki jubilej (VIDEO)

Crveni đavoli sezonu završili pobedom protiv Bornmuta, ali ih za vikend očekuje finale FA Kupa

  • 1

Još pre meča sa Bornmutom, fudbalerima Mančester junajteda je bilo jasno da neće moći da se domognu četvrtog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona.

Jer, za to im je bila potrebna pobeda od 19:0 kako bi po gol-razlici prestigli gradskog rivala Mančester Siti. Nisu uspeli da slave toliko, ali jesu rezultatom 3:1 i tako se trijumfalno oproste od sezone.

Sezone koja je svakako za zaborav, ali i sezone koju Junajted može da spasi u subotu kada protiv Kristal Palasa igra finale FA Kupa.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Strelci za Đavole u ovom poslednjem 38. kolu bili su Vejn Runi i Markus Rašford, napadači koje je Roj Hodžson uvrstio u širi spisak engleske reprezentacije, i Ešli Jang, da bi gol za Bornmut postavio defanzivac Junajteda Kris Smoling u samoj nadoknadi vremena.

Runi je mrežu zatresao u 43. minutu i tako postigao svoj 100. prvenstevni gol na Old Trafordu. Sjajan akcija koju je započeo Marsijal, Rašford propustio kroz noge, a Vaza pogodio.

Ubrzo nakon tog gola društvene mreže su se usijale porukama navijača na Otsrvu koji traže od Hodžsona da Rašford putuje u Francusku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Da je zaslužio barem ovaj širi spisak, Rašford je pokazao u 74. minutu kada je u maniru iskusnog strelca povisio na 2:0.

Svoj prvi gol u sezoni postigao je i Ešli Jang, na asistenciju Runija, da bi Smoling autogolom postavio konačan rezultat.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Podsetimo, ovaj meč je trebalo da se odigra za vikend, ali je odložen zbog bombe na Old Trafordu. Otuda i ne čudi što na ponovoljenom meču nije bio pun stadion.

Još jednom:

Liga šampiona: Lester (šampion), Arsenal i Totenhem

Kvalifikacije za LŠ: Mančester Siti

Liga Evrope: Mančester junajted i Sautempton. Tamo će i Kristal Palas ukoliko osvoji FA Kup, a ako trijumfuju Đavoli onda će u kvalifikacije ići sedmoplasirani Vest Hem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mentor

    18. maj 2016 | 04:03

    Ovo sjajan gol? Ok,ako jeste onda sam ja Leonardo da Vinci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA