≫ 

Lebron i Irving rastrgli Reptorse: Klivlend rekordnom pobedom poveo protiv Toronta u finalu (VIDEO) (FOTO)

Kavalirsi su opravdali ulogu favorita i sa 31 poenom razlike ostvarili najubedljiviju pobedu u plej-ofu u istoriji franšize

  • 1

Klivlend Kavalirsi su opravdali epitet favorita u prvoj utakmici finala istočne konferencije NBA lige, pošto su na svom terenu ubedljivo savladali Toronto sa 115:84, što je najubedljivija pobeda u plej-ofu u istoriji franšize.

>>> ŠUTERSKO LUDILO U KLIVLENDU: 25 trojki Kavsa za rekord NBA lige! (VIDEO)

Briljirali su Lebron Džejms i Kajri Irving, koji su kombinovano ubacili 51 poen. Lebron je postigao 24, a Irving tri više. Samo je još Kevin Lav bio dvocifren u pobedničkoj ekipi sa 14 poena, ali je i to bilo dovoljno protiv više nego bledih Reptorsa.

Da li je umor učinio svoje zbog sedam utakmica u seriji protiv Majamija, koja je tek nedavno završena, ili je izostanak Jonasa Valančijunasa zbog povrede umanjio šanse Toronta, tek oni nisu ličili na ekipu iz regularnog dela sezone.

Najefikasniji kod njih bio je Demar Derozan sa 18 poena, Bizmark Bijombo je ubacio 12, a Džejms Džonson 10. Podbacio je Kajl Lauri, koji je imao svega osam poena.

>>> Vestbruk i Durent šokirali šampiona: Ratnicima nisu pomogle ni "lude" Karijeve trojke! (VIDEO) (FOTO)

Foto: Guliver/Jason Miller/Getty Images Foto: Guliver/Jason Miller/Getty Images
Foto: Guliver/Jason Miller/Getty Images Foto: Guliver/Jason Miller/Getty Images

Start druge četvrtine bio je ključan. Tada su Kavsi napravili razliku od 20 poena, koju su kasnije samo uvećali do kraja meča.

Lebron Džejms nije ''poleteo'' posle utakmice.

- Ne mislim da treba da budemo spokojni. Mi imamo svoj cilj i on nije devet pobeda. Pobeđivao sam devet puta ranije, pobeđivao sam i 14 puta. Suočićemo se sa određenim problemima - oprezan je bio ''Kralj''.

Demar Derozan smatra da je Klivlend bio svežiji i da je serija od sedam utakmica protiv Majamija sigurno ostavila traga na njegovim saigračima.

- Mislim da je pobedio svežiji tim. Bili su brži. Moramo da izađemo sa tom mišlju kroz kapiju, da budemo agresivni kao što inače jesmo, a mislim da nismo ni pokušali to do kraja utakmice - rekao je Derozan.

Naredna utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka i takođe se igra u Klivlendu.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa utakmice:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA