≫ 

Sevilja privatizovala Ligu Evrope: Španci razbili Liverpul za treću uzastopnu titulu! (FOTO)

Andalužani, posle velikog preokreta, osvojili treći trofej zaredom!

  • 16

Trofej Liga Evrope ne menja vlasnika ni treću godinu zaredom!

Drugi po važnosti pehar u Evropi ostaje u Andaluziji posle spektakularne pobede Sevilje nad Liverpulom u finalu Lige Evrope u Bazelu, rezultatom 3:1 (0:1)!

>>> FRKA NA STADIONU: Potukli se navijači Liverpula i Sevilje (VIDEO)

Bio je to fenomenalan meč na "Sent Jakobu" i retko viđen preokret španskog tima, koji je u prvom poluvremenu bačen "na konopce": nije šutnuo u okvir gola, imao sreću da sudija nije svirao TRI penala za Liverpul, pritom je primio gol i izdržao strašan pritisak Engleza, da bi u nastavku četa Unaja Emerija zaigrala kao u transu!

Gameiro je u 20. sekundi drugog dela igre izjednačio, potom je promašio dva zicera u roku do tri minuta, da bi onda kapiten Koke stupio na scenu, postigao dva gola i krunisao neverovatan polučasovni nalet Sevilje.

Sevilji je, uz peti pehar Liga Evrope, pripalo i mesto u Ligi šampiona za sezonu 2016/2017.

Switzerland Soccer Europa League Final

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najlepši trenutak utakmice bio je gol Staridža za vođstvo Liverpula u 35. minutu. Bio je to vrhunac potpune dominacije "crvenih" u tom periodu utakmice, koja je trajala do samog kraja poluvremena. Napadač Liverpula je majstorskim udarcem spoljnim delom kopačke pogodio dalji ugao Seviljinog gola i bacio u trans 16.000 navijača engleskog kluba u Bazelu.

Treba istaći da je Liverpul konstantno kreirao opasne situacije pred golom Sevilje, a zbog čega je na odmor odneo samo 1:0, nisu samo krivi igrači, već jako loši sudija Eriksen i njegovi pomoćnici, koji su sada vodili ovako važan meč, i ko zna kada će više.

Nije preterivanje reći, a i snimci to dokazuju, Liverpul je oštećen za čak tri penala! Što je mnogo mnogo je, pogotovo za utakmicu od ovolike važnosti.

Šveđanin najpre nije video očigledan rukomet Karisa u duelu sa Firminom, potom ni igranje rukom Ramija i Krikovjaka desetak minuta kasnije. Igrači i navijači Liverpula bili su u neverici. Sa 2:0 ili 3:0 pehar im verovatno ne bi izmakao, ovako, u drugom poluvremenu su, prosto rečeno - pregaženi!

Šta je Emeri rekao svojim igračima na poluvremenu verovatno ćemo saznati ovih dana, a možda i nećemo, ali šta god da se desilo u svlačionici Sevilje, od igrača je napravilo "čudovišta".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Gameiro je doneo egal pošto je Marijano "izlomio kičmu" Morenu, a onda "kao na tacni" poslužio 172 centimetra visokog Francuza, koji se podmetnuo za 1:1.

To je bio početak neverovatnog naleta Sevilje čiji su igrači saterali "crvene" u krilo Minjolea. Upravo je Belgijanac bio najzaslužniji što vrlo brzo posle izjednačenja nije bilo 3:1, jer je skinuo dva zicera Gameiru, ali ni on nije mogao ništa da uradi pod tolikim pritiskom na poslednju liniju njegovog tima.

Totalnu dominaciju Andalužani su materijalizovali drugi put preko Kokea iz akcije koja je bila živo svedočanstvo lepote fudbala. Bila je to vrhunski precizna akcija "do noge" koju je sve vreme vodio Vitolo.

Odigrao je najpre "dupli pas" sa Kokeom, pa sa Banegom, onda je i proturio loptu kroz noge igraču Liverpula, sekund pre nego što je iz drugog plana naleteo Koke i hirurški precizno pogodio dalji ugao Minjoleovog gola!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nokaut obezglavljenom Klopovom timu zadao je ponovo Koke u 70. minutu.

Treći gol Andalužana bio je na prvi pogled sporan, ali sve je tu bilo "čisto", iako je Koke bio iza leđa svih defanzivaca Liverpula. Međutim, loptu mu je "dodao" protivnički igrač, tako da nema govora o ofsajdu. Nije pomogla ni intervencija Minjolea, lopta je u mreži! Za 3:1 i veličanstven trijumf "večitog" šampiona Liga Evrope!

Previše je to bilo za Liverpul, pa ni ulasci Alena, Bentekea i Origija, nisu mnogo promenili inferioran položaj ekipe sa "Enfilda" u ovom finalu.

Sevilja je autoritativno privela meč kraju, ali ne i sezonu, jer je očekuje i finale Kupa Kralja protiv Barselone.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

LIVERPUL - SEVILJA 1:3

(Staridž 35 - Gameiro 46, Koke 64, 70)

LIVERPUL: Minjole – Klajn, Ture (od 93. Benteke), Lovren, Moreno – Džan, Milner – Lalana (od 73. Alen), Firmino (od 69. Origi), Kutinjo – Staridž.

SEVILJA: Sorija - Marijano, Rami (od 78. Kolodžejdžak), Kariko, Eskudero - N'Zonzi, Krihovjak - Koke, Banega, Vitolo – Gameiro (od 89. Ibora).

Switzerland Soccer Europa League Final

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tedanius 333

    18. maj 2016 | 22:49

    Da su se svirala tri penala za Liverpul, koji su bila čisti kao suza, đoku bi privatizovali!!!! A sudiju suspendovati doživotno, govno jedno!!!!

  • Pero

    19. maj 2016 | 00:22

    E neka ih je sudija oštetio, znaju Engleski kometatori da nazivaju naše sudije ludi srbi..eto im švedski sudija neka se slikaju sad sa njim.

  • vlada

    18. maj 2016 | 23:38

    Za sve nas naivne koji smo igrali na Liverpul :) Losa karma :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA