≫ 

Đoković za Figaro: Ponosan sam što se deca u Srbiji ugledaju na mene

Najbolji teniser sveta da opširan intervju za francuske medije u kome je veličao snagu srpskog naroda

  • 9

Novak Đoković je u Parizu počeo pripreme za treći Grend Slem sezone, i jedini koji mu nedostaje u kolekciji trofeja, čime bi "zatvorio krug" na ATP turu.

Srbin je bio glavna "meta" francuskih medija, konkretno Le Figaroa, za koji je naš igrač pričao o sebi, ciljevima, odnosu prema Srbiji i Francuskoj, zemlji u kojoj živi.

>>> Đoković iznenadio odabirom partnera za prvi trening na Rolan Garosu (FOTO) (VIDEO)

"Vi ste simbol nove Srbije, koliko je važna uloga ambasadora vaše zemlje koju imate?", bilo je prvo pitanje za našeg tenisera.

- Čast mi je i privilegija da reprezentujem moju zemlju gde god da odem. Kao teniser dajem primer velikom broju dece u Srbiji, ali i šire. Ta ulogu koju imam mi mnogo znači, jer je moja zemlja prošla kroz mnoge teške stvari poslednje tri decenije - kaže Đoković, objasnivši Francuzima koliko je sport važan deo u promociji "lepše Srbije".

- Sport je jedan od najboljih načina da predstavljamo zemlju u drugačijem, lepšem svetlu. Kroz sport, pokazujem karakter i snagu srpskog naroda. Ta snaga mi je pomogla da prevaziđem bolan period rata i sankcija. Ponosan sam što sam Srbin. Ponosan sam na to što me ljudi vide kao primer za decu. I uvek to imam na umu, jer to nosi mnogo odgovornosti. Trudim se da sam uvek svestan toga šta radim na terenu i van njega.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novak je pričao o svojoj drugoj domovini, Francuskoj.

- Živim u Monaku, na jugu Francuske. Okružen sam njenom kulturom i načinom života. Znam francuski, sledeći intervju može da bude na vašem jeziku, ako budete želeli. Profesionalno, ovde sam imao mnogo uspeha. Prvu važnu titulu uzeo sam u Mecu 2006. godine, a na Rolan Garosu sam tri puta igrao finale, sa puno emocija sam prolazio kroz sve to. To prvenstveno mislim na prošlogodišnju ceremoniju koja me je dirnula. Te ovacije koje sam dobio posle poraza, taj trenutak bio je jedan od najsnažnijih u mojoj karijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA