≫ 

Tijana Bogdanović šampionka Evrope u tekvondou!

Mlada srpska takmičarka i velika nada za Olimpijske igre u Riju osvojila prvu zlatnu medalju za našu zemlju u istoriji

  • 13

Tijana Bogdanović (18) je napravila istorijski uspeh za srpski tekvondo osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Ona je to uradila u kategoriji do 49 kilograma.

U polufinalu je pobedila hrvatsku nadu Luciju Zainović sa 6:2, da bi u finalu srušila Anu Petrušić  iz Slovenije sa ubedljivih 7-0.

Ovo je prva zlatna medalja za Srbiju na kontinentalnim takmičenjima u istoriji našeg tekvondoa. Milica Mandić je osvajala srebra i bronze, ali je sada stiglo prvo zlato.

Foto: Tekvondo klub Galeb Foto: Tekvondo klub Galeb

Ovo je bila odlična provera za srpske tekvondoiste od kojih se očekuju veliki rezultati na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju.

- Pre finala sam znala da će ovo biti prvo zlato za Srbiju ukoliko pobedim, što je istorijski uspeh za srpski tekvondo. To mi je bio samo dodatni motiv. Međutim, ovo je samo jedna stanica na putu za Rio- rekla je Tijana posle meča.

Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images for BEGOC) Foto: Guliver/Tom Pennington/Getty Images for BEGOC)

Selektor Srbije Dragan Jović bio je presrećan zbog svoje učenice

- Ovo je prvo zlato za Srbiju u ženskoj seniorskoj konkurenciji. Naravno, ponovo se Tijana upisala kao neko ko pomera granice. Presrećan sam zbog ove medalje. Dobro je za njeno samopouzdanje pred nastavak priprema za OI.

- Svestan sam da su glavni favoriti kao Lucija u pripremnom periodu sada i da nisu uradili sve što mogu, ali sa druge strane i Tijana ima jos mnogo prostora za napredak do Rija - rekao je trener Dragan Jović.

A photo posted by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA