Navijači Barse unose 10.000 škotskih zastava na finale u Madridu!

Biće neobično gledati kolorit među navijačima šampiona Španije na finalu Kupa Kralja

  • 3

Barselona i njeni navijači su dobili pravi šamar iz Madrida pred finale Kupa Kralja kada im je zabranjeno da nose katalonske zastave.

Meč se igra na Visente Kalderonu, ali fanovima šampiona Španije neće biti dozvoljeno na na tribinama naprave uobičajeni kolorit, zbog političke odluke Španaca kako bi se suzbile secesionističke težnje.

Zbog toga su reagovali i navijači Barselone, koji će umesto zastave Katalonije uneti zastave Škotske. Jasno je zašto su se opredelili za nju, pošto i Škotska vodi bitku za nezavisnost od Britanije, a 2014. godine je imala i referendum na kome je tesno odlučeno da ipak ostane u okviru Ujedinjenog Kraljevstva.

Upravo zato je izabrana zastava Škotske, da bi Barsa prikazala neravnopravan tretman kakav Katalonija ima u odnosu na Španiju, za razliku od Škotske u odnosu na Britaniju, gde joj je bilo dozvoljeno čak i da ima referendum.

- Izabrali smo ovaj simbol jer on najbolje pokazuje različit tretman koji Katalonija dobija od Španije, u odnosu na tretman Britanije prema škotskoj - navedeno je u saopštenju.

Finale Kupa Kralja na programu je 22. maja u nedelju od 21.30, gde se sastaju Barselona i Sevilja na Visente Kalderonu u Madridu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gazda_Rajko

    20. maj 2016 | 22:29

    Mogu I kosovarsku

  • Jae

    20. maj 2016 | 22:08

    Ova Barselona je potpuno manita..

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    21. maj 2016 | 13:15

    Е Боже звизни два три земљотреса,,, и уведи ову стоку у ред мислим на нас свију!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA