ĐOKOVIĆ: Mogu da zamislim karijeru bez Rolan Garosa, ne želim da mi on bude opsesija!

Srpski teniser sveta smatra da će biti još prilika za RG, ukoliko ga slučajno ne osvoji 2016. godine

  • 7

Najbolji srpski teniser Novak Đoković od ponedeljka kreće u pohod na jednin gren slem koji mu nedostaje - Rolan Garos!

Žreb mu je u prvom kolu dodelio Jen Hsu Lua iz Tajvana, a u polufinalu će ga eventualno čekati Rafael Nadal.

Logično, Đoković je ''glavna meta'' novinara koji su se utrkivali sa pitanjima. Jedno od njih bilo je vezano eventualnu Novakovu karijeru bez Rolan Garosa, odnosno d ali može da je zamisli bez osvojenog trofeja u Parizu.

>>> Novinarka iznenadila Đokovića pitanjem ''Zvezda ili Partizan'': Pogledajte kako je reagovao uz širok osmeh (VIDEO)

-  Da, mogu, da zamislim jer se do sada to nije dogodilo. Ne želim da mi Rolan Garos bude opsesija. Ponekad zamišljam kako osvajam trofej u Parizu, a videćemo šta život planira za mene - rekao je Đoković koji u nedelju slavi rođendan:

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Za mene je starost samo broj. Mislim da još ima mnogo godina ispred mene i prilično sam miran po tom pitanju. Imaću još prilika da osvojim Rolan Garos. Na neki način to smanjuje pritisak za 2016. Ako uspem biće savršeno, ako ne, biće još prilika.

S druge strane, legendarni američki teniser Džim Kurijer smatra da je Novak na putu da postane najbolji igrač svih vremena, ali i da mora da osvoji Rolan Garos.

- Definitivno mu je potreban, u to nema sumnje. U suprotnom, ne bi bio smatran najboljim igračem svih vremena, što svakako ima šansu da postane - rekao je Kurijer i dodao:

Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images Foto: Guliver/Matthew Lewis/Getty Images

- Mislim da je previše puta isticao u javnosti koliko mu znači osvajanje turnira u Bulonjskoj šumi. S druge strane, jedna od najvećih snaga Rafaela Nadala jeste to što njegovo razmišljanje ide od poena do poena, ne zamarajući se previše mislima o kompletnom turniru.

- Za razliku od njega i Rodžera, Novak je po mišljenju nešto emotivniji momak, pa verujem da se na neki način 'hrani' takvim pričama i iz njih izvlači energiju. Iskren je i veruje sebi, ali nije to baš uvek dobro.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaaa

    21. maj 2016 | 14:16

    Dace bog da ga osvoji bar 4,5 puta do kraja karijere, naravno da osvoji i Sinsinati pa da bude jedini igrac koji je sve osvojio! Hvala bogu, sad je vec najbolji u istoriji ali bilo bi lepo da popuni sve sto mu sada fali! Nole, zelim ti sve da osvojis do kraja karijere!!!!

  • sm

    21. maj 2016 | 12:02

    Preveliki pritisak oko toga se stvara, Novak je pametan i duhovno na visokom nivou, šta god da bude - ima vremena. I da ne osvoji pa šta, ako se ne varam nije ni Sampras.

  • Anja

    21. maj 2016 | 10:02

    Bas tako Nole, bice dana za megdana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA