≫ 

ZVEZDA POBEDOM ZATVORILA BLISTAVU SEZONU! Spektakl za pamćenje pred 40.000 navijača! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli završavaju sezonu sa 54 boda u plej-ofu, dok je drugi Partizan sa 40, a Čukarički treći sa 39

  • 11

Spektaklom pred 40.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" zatvorena je istorijska sezona Crvene zvezde! Na poslednjem meču plej-ofa, crveno-beli savladali su Radnički iz Niša retultatom 2:0.

Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0

(Orlandić 75, Katai 81)

Crvena zvezda: Kahriman, Petković (od 41. Cvetković), Rendulić (od 51. Plavšić), Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Srnić, Grujić, Katai, Vijeira (od 66. Orlandić).

Radnički Niš: Jovanović, Petrović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović, Tomić (od 86. Krstić), Đuričković, A. M. Jovanović, Apostolović (Todorović od 77), Marjanović, Mrkić.

Na ovom meču je Aleksandar Katai stigao do brojke od 21 gola, i postao najbolji strelac lige! Utakmica je bila posebno emocionalna za Marka Grujića, koji je odigrao poslednji meč u crveno-belom dresu.

>>> Na žurku na Marakani stigli Zvezdini košarkaši i odbojkaši (VIDEO)

Utakmica će se pamtiti po ambijentu koju su pravili navijači, od koreografija do bakljada. Posle svečane dodele pehara, Zvezdina prvobitna inicijativa nije nagrađena u prvom poluvremenu. Od početka je domaća ekipa bila bolja na terenu, ali su golovi pali tek u drugom delu igre, i to nakon što si igrači Milana Rastavca prvi put i ozbiljnije zapretili.

Mogla je da povede domaća ekipa u 13. minutu posle neopreznog starta Bulatovića u kaznenom prostoru, ali je Marko Petković izveo penal jako loše. Katai je imao nekoliko odličnih prilika, ali je od svega uspeo jednom da pogodi stativu.

Potom je odličnu priliku propustio Vijeira iz izgleda nedosuđenog ofsajda, a ispromašivao se i Katai, koji nije imao sreće u 42. minutu, kada je pogodio stativu posle dobre lopte Grujića.

Sve do otprilike 60. minuta, gosti nisu imali nijedan šut ka golu, a onda su spojili odlične prilike: Apostolovića je u poslednjem momentu spasio Ibanjez ispred Kahrimana, a onda je Mrkić posle dobre lopte Apostolovića pokušao glavom sa oko sedam metara.

Mrkić je i u 74. minutu pogodio stativu, a vrlo brzo je stigla kazna za Nišlije na drugoj strani - Orlandić je glavom lako spustio loptu u mrežu posle odličnog centaršuta Ibanjeza.

Usledila je fascinantna bakljada, a dok je dima još bilo na terenu, strahovito je krenuo Katai sam u prodor, uspeo da se oslobodi čuvara i bukvalno iz pada pogodio u malu mrežu Jovanovićevog gola.

Crvena zvezda završava seznu sa 54 boda u plej-ofu, dok je drugi Partizan sa 40, a Čukarički trći sa 39.

CEREMONIJA DODELE PEHARA

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kroz špalir na terenu su oko 18.30 najpre izašli članovi stručnog štaba, potom fudbaleri. Kao pretposlednji izašao je trener Miodrag Božović, koji je dobio i najveće ovacija punog stadiona.

Na kraju je izašao kapiten Aleksandar Luković, kom je pehar predao Goran Bunjevčević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nis

    21. maj 2016 | 23:25

    Znaci ne verujem da ne mogu sa podnesu da neko juznije od Beograda igra kvalifikacije. Kakavo namestanje kakvo delegiranje sudija kakve nenormalne stavri se rade. Ali boze moj zivimo u Srbiji zato nam tako i ide kako ide. Srecno u kvalifikacijama Zvezdo,Partizane, Cukaricki i Vojvodino nadam se da cemo se mi otcepiti od Srbije i grati neku svoju ligu ili pak u Bugarsku jer tamo nije uvek prvak iz Sofije. Laku noc Severna Korejo

  • NIGHTRAIN

    22. maj 2016 | 02:09

    Bravo ZVEZDO.

  • dziber iz beograd

    22. maj 2016 | 00:13

    Radnicki je igrao bolje i trebao je da pobedi, nazalost pobedila je zvezda jer je iz beograda, a samo beogradjani mogu da igraju u Evropi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA