ZEČEVIĆ: Vraćam se u Partizan! Samo dva čoveka mogu od mene tako nešto da traže (VIDEO)

Bivši gensek crno-belih smatra da ima obavezu prema klubu, ali i Ivanu Ćurkoviću

  • 10

Žarko Zečević se vraća u Partizan! Nekadašnji generalni sekretar crno-belih prihvatio je poziv Ivana Ćurkovića da bude potpredsednik.

Zečević na vanrednoj Skupštini crno-belih podržava kandidaturu Ćurkovića za mesto predsednika, što automatski znači da će mu biti zamenik ukoliko ovaj pobedi.

- Od kada sam otišao iz kluba pre osam godina, bio sam uzdržan po pitanju intervjua. Možda sam se u prethodnom periodu, svega tri, četiri puta, oglasio. Došao je trenutak da ovaj put moram, s obzirom na to da me je Ćurković predložio za potpredsednika, a ja prihvatio. U srpskom fudbalu postoje samo dva čoveka koja od mene mogu da traže tako nešto. To su Ćurković i Tole Karadžić - rekao je Zečević na konfereciji i nastavio:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Prihvatam predlog da budem potpredsednik, jer osećam punu odgovornost za budućnost Partizana, ali i moralnu obavezu, jer sam u Partizan došao pre 50 godina i u njemu proveo pola veka, što kao igrač Košarkaškog kluba, što kao aktivni funkcioner u JSD i FK.

Na drugoj strani će biti njegov dugogodišnji saradnik Nenad Bjeković koji je prihvatio da ''izađe na crtu'' Ćurkoviću.

- Na prekretnici smo i trenutnu situaciju mogu da uporedim sa onom iz 1989. godine. Da bismo jasno razumeli, u pitanju su dve koncepcije. Prva - koja tehnologiju rada tretira kao pravilno ponašanje u kojoj uprava, administracija i struka samostalno rade svoj posao, sa punom odgovornošću za rezultate, bez uticaja na izbor igrača i taktiku. Druga - gde pojedinci žele vaninstitucionalno da vode Partizan i odlučuju o svemu. Konkretno mislim na familiju Nedić koja se skriva iza imena Nenada Bjekovića, legende i veličine Partizana.

- Znam priču - planiraju da Nenad bude, otprilike, tri meseca u klubu, a posle oni da preuzmu rukovođenje. S obzirom na to da dobro poznajem Bjekovića i znam o kakvom se karakteru radi, u jednom trenutku, kad počnu da mu se mešaju u posao i devalviraju njegov rad, on će se iznervirati, otići i prepustiti ga njima na upravljanje.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Međutim, Zečeviću nešto nije bilo jasno kada je u pitanju Bjeković, njegov dugogodišnji prijatelj.

- Kada se desilo prebijanje na stadionu on je (Bjeković) reagovao ogradom od tog događaja, ali nigde nisam video da je taj napad i osudio. Pitam se - ili nije hteo, ili nije smeo. U saopštenju koje je potpisala 'Crno-bela familija', Milorad Vučelić i ja smo navedeni da imamo veze sa kriminalnim grupama. To znači da smo i mi kriminalci. Moj drug Nenad nikada nije demantovao te tvrdnje. Da li je zaboravio s kim je sarađivao 20 godina, delio dobro i zlo?

Podsetimo, vanredna Skupština se održava u utorak u Zemunelu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    23. maj 2016 | 18:24

    Ћурковић и толе? Има ли неки Србин ту међу вама Зеко?

  • Partizan forever

    23. maj 2016 | 18:21

    Tesko nama...

  • проклети зечеви

    23. maj 2016 | 18:23

    овај је неуништив

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA