≫ 

Puče opet Golden Stejt! Oklahoma na pobedu od velikog finala NBA lige! (VIDEO) (FOTO)

Gosti, kao i u prvoj utakmici, primili 72 poena za poluvreme; tripl-dabl Rasela Vestbruka: 36-11-11

  • 1

Šampion je u nokdaunu!

Košarkaši Oklahome i drugi put zaredom pred svojim navijačima očitali su lekciju Golden Stejt Voriorsima (118:94) i poveli u finalnoj seriji Zapada 3:1, pred selidbu u Ouklend gde će Stef Kari i družina igrati za ostanak u polufinalu.

>>> Čudovišna Oklahoma raznela šampione! (VIDEO)

Tander je, ponovo na krilima nezadrživog tandema Vestbruk-Durent, diktirao ritam koji gosti ni ovoga puta nisu bili u stanju da isprate. U prvoj deonici još i nekako, ali je u drugoj nastupio potpuni slom "ratnika" koji su u tom periodu igre primili neverovatna 42 poena, ukupno 72 za poluvreme, baš koliko i u prethodnoj utakmici.

Treću četvrtinu obeležio je neverovatan "rafal" sa druge strane u režiji Kleja Tompsona čijih su 19 uzastopnih poena (?!), od 29 ukupno Golden Stejta u trećoj deonici, potpuno vratili goste "u igru" nakon "debelog" minusa u prvom poluvremenu. Šampion je prišao na samo šest poena (80:74), ali se to ispostavilo kao poslednji trzaj, jer je Oklahoma ponovo "dodala gas" i usmerila meč u jednom pravcu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Fenomenalni Vestbruk "povukao" je ekipu u kritičnim trenucima kada je trebalo da se odbije nalet "ratnika", a tamo gde je on stao nastavili su Durent i džoker Bilija Donovana za ovaj put Andre Roberson koji je odigrao meč karijere u plej-ofu postigavši 17 poena, uz 12 skokova.

Vestbruk je bio centralna figura utakmice sa 36 poena, 11 skokova i 11 asistencija, Durent je dodao 26, a svi ovi uspesi Oklahome ne bi se ni dešavali da nema igrača koji lome kičmu Golden Stejtu iz drugog plana.

>>> U njemu čuči Teodosić: NFL asistencija Adamsa oduševila navijače Oklahome! (VIDEO)

Serž Ibaka se zaustavio na 17 poena, dok je Dion Vejters postigao 10.

Na drugoj strani ponovo je podbacio Stef Kari sa šutem iz igre 6/20 od toga 2/10 za tri poena, ukupno 19 poena za njega. Klej Tompson sa 26 poena i Herison Barns sa 11 su preostala dvojica "dvocifrenih" u ekipi Stiva Kera koju sada, utisak je, samo čudo može spasiti eliminacije protiv razgoropađene Oklahome.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    25. maj 2016 | 11:34

    ja obozavam Oklahomu! Tako se rasturaju bivsi sampioni! Okalhoma do sampionskog prstena!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA