Džajić: Nikada nisam imao problem da dovedem Hrvate i Muslimane u Zvezdu

Akteri čuvenog finala iz Barija prisetili se slavnih dana u razgovoru za strane medije

  • 22

Uoči godišnjice Zvezdinog osvajanja Kupa šampiona Dragan Džajić, jedan od arhitekti najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala, govorio je o tom vremenu za agenciju "Frans Pres".

Novinarima ugledne agencije je posebno zanimljiv bio multietnički sastav šampionske generacije, pa tako navode da su u ekipi bili kosovski Srbi trener Ljupko Petrović i golman Stevan Dika Stojanović, Makedonac Darko Pančev, Bosanac Refik Šabanadžović, Hrvat Robert Prosinečki, Crnogorac Dejan Savićević.

- Nikad nismo imali problem da dovodimo igrače iz cele tadašnje države, Muslimane i Hrvate. Birali smo samo najbolje - priseća se Džajić.

Manje je poznat podatak je da je Davor Šuker bio na pragu dolaska na "Marakanu".

- Imali smo velike planove, želeli smo da dovedemo i Šukera iz zagrebačkog Dinama - podseća Ljupko Petrović.

Zvezdin uspeh u Bariju dogodio se samo mesec dana pre nego što su Slovenija i Hrvatska proglasile nezavisnost. Bio je to početak kraja stare države i zajedničke lige od Vardara do Triglava.

- Igrači nisu verovali da će se država raspasti. Crvena zvezda je dugo godina radila na tome da postane prvak Evrope, i kada se to desilo, država se raspala - sa setom kaže Džajić.

- Mi igrači smo mislili samo na sport, druge stvari nas nisu zanimale - nadovezuje se junak finala iz Barija Stojanović, koji je odbranio penal fudbaleru Olimpika Manuelu Amorosu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    25. maj 2016 | 12:44

    Ти си доводио најбоље, и они су се показали у спорту. А неки су доводили будуће политичаре, и они се показали. Нпр.вокри је председник једног савеза срамно признате творевине. Драго ми је што никад нисте довели неког сличног њему. Велика би то била срамота за клуб.

  • @Жика Живац@

    26. maj 2016 | 04:54

    Franjo osnovao,Vokri legenda kluba?

  • Steamroller

    25. maj 2016 | 12:36

    Ovo je laz,Zvezda je najveci klub u vasioni i za nju su igrali iskljucivo Srbi poput Milosa Obilica,Cara Lazara,Marka Kraljevica...,dok su hrvati i muslimani igrali iskljucivo za nogometni klub Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA