Zbog meča Engleska - Vels već uvedene vanredne mere u francuskom gradu!

Vlasti francuskog Lansa zabranile prodaju alkohola 24 sata na dan utakmice

  • 0

Vlasti francuskog Lansa najavile su da će zabraniti prodaju alkohola u tom gradu 24 sata na dan utakmica predstojećeg Evropskog prvenstva, kako bi predupredili nemire koje potencijalno sa sobom nosi sudar hiljade navijača.

Na stadionu "Bolear" biće odigrana tri meča grupne faze, od kojih je najrizičniji onaj između Engleske i Velsa, razumljivo i zbog čega imajući u vidu istoriju nereda u ličnoj karti engleskih huligana.

Francuzi su već poslali poruku Englezima koji planiraju odlazak na utakmicu, da ne dolaze bez karte jer im neće biti dozvoljen prilaz gradu, ali veliki broj navijača selekcije "tri lava" nema nameru da tog dana sedi kući skrštenih ruku.

Dve federacije dobile su po 9.000 karata za svoje navijače, kojih će, prema očekivanjima, biti daleko više u Lansu - blizu 30.000 sa obe strane, i to je potencijalno veliki problem za Francuze.

- Očekujemo na desetine hiljada navijača bez karata da dođu u Lans. Naša pretpostavka je da će se skupljati negde gde će moći da konzumiraju alkohol, ali francuske vlasti su ozbiljne da zabrane ispijanje alkohola na ulicama i prete hapšenjem - izjavio je za engleske medije oficir britanske policije.

Pored meča Engleska - Vels, u Lansu će igrati Albanija - Švajcarska i Češka - Turska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA