≫ 

Spanulis opet "ubio" Pao, Raduljica igrao jedan minut!

Lider Olimpijakosa sa 10 uzastopnih poena u samoj završnici meča u Pireju najzaslužniji za vođstvo od 2:1 u finalnoj seriji grčkog prvenstva

  • 5
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos, Boban Marjanović, Vasilis Spanulis Foto: Marko Todorović

Košarkaši Olimpijakosa preokrenuli su rezultat u finalnoj seriji plej-ofa protiv Panatinaikosa drugom uzastopnom pobedom, i drugom u režiji neverovatnog Vasilisa Spanulisa.

>>> KAKVA DRAMA U ATINI! Dijamantidis trojkom nagovestio pobedu, ali je Spanulis utišao OAKA arenu! (VIDEO)

Naponovljivi plej crveno-belih je pre tri dana pogodio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu u "OAKA" areni i muk u paklu "zelenih", a u trećoj utakmici, u krcatoj hali "Mira i Prijateljstva", ponovo je zablistao kada je bilo najpotrebnije njegovoj ekipi i doneo joj pobedu 77:72.

Spanulis je u roku od dva minuta pogodio deset uzastopnih poena, od toga dve trojke, za preokret tima iz Pireja od 64:66 do 74:66!

Utakmicu je završio sa 22 poena. Uz njega "dvocifreni" je bio još samo Met Lodžeski sa 16.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Do trenutka kada je krenulo Spanulisovo šutersko ludilo, delovalo je da su gosti bliže pobedi, budući da su imali vođstvo u većem delu meča, najveće šest minuta pre kraja, poenima Papasa za 66:59.

Do tada, ekipa Argirisa Pedulakisa, za koju je Miroslav Raduljica odigrao samo minut i 20 sekundi (napravio dve greške u vođenju, izašao i nije se vraćao), gađala je penale 15/15, ali negde baš kada je Spanulis preuzeo odgovornost, na drugoj strani drhtale su ruke Gistu i Dijamantidisu sa linije slobodnih bacanja (0/4), i bio je to početak kraja za "zelene".

Dodatni problem za PAO bio je izlazak iz igre u četvrtoj deonici do tada odličnog Nika Kalatesa zbog pet ličnih (ukupno 15 poena), pa je nestala i organizacija napada.

Jedino je Džejms Feldejn (17 poena) do kraja održavao kakvu-takvu nadu da PAO može do preokreta, ali je Olimpijakos preiskusan tim da ispusti ono što mu je doneo heroj Spanulis.

U redovima Olimpijakosa Nikola Milutinov je dobro počeo meč (prva četiri poena za domaći tim), ali je i on veći deo vremena proveo na klupi zbog problema sa penalima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vavilonac

    26. maj 2016 | 20:48

    Gde je pecaros?

  • Severac

    26. maj 2016 | 20:51

    Za pao igraju samo Grčki igrači, mrtvi Fotsis im igra 35 minuta... diskriminisu Raduljicu i Wiliamsa

  • Jovan

    30. maj 2016 | 08:02

    Napred PAO, zna se ko je 6-ostruki prvak Evrope, ovi Ganci su u košarci premali. Do pobede!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA