Porodica preminulog vozača tuži Formulu 1

Žil Bjanki je posle devet meseci kome, preminuo 17. jula 2015. godine

  • 0

U julu će se navršiti godinu dana od tragične smrti Žila Bjankija, koji je u julu 2015. podlegao povredama glave od posledica udesa na trci u Suzuki, devet meseci ranije.

>>> TRAGEDIJA: Preminuo vozač Formule 1!

Nesreća bivšeg vozača ekipe Marusija ponovo je aktuelizovana, jer je njegova prodica podnela tužbu protiv Formule 1, njenog prvog čoveka Bernija Eklstona, Svetske automobilske federacije (FIA), kao i ekipe Marusija.

Bjankijevi smatraju da je mnogo okolnosti koje su mogle da se izbegnu, dovele do nesreće i smrti njihovog Žila, koji je poginuo kada je svom snagom udario u transportno vozilo koje je u tom trenutku sa staze sklanjalo bolid Adriana Sutila.

- Tražimo pravdu za Žila. Želimo da otkrijemo istinu o odlukama koje su dovele do udesa u kojima je poginuo moj sin - rekaao je Žilov otac Filip.

- Kao porodica, imamo toliko pitanja na koje nismo dobili odgovore i čvrsto smo ubeđeni da su incident i Žilova smrt mogli da se izbegnu da nije načinjena serija grešaka. 

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA