Zašto teniseri odustaju od Olimpijskih igara? Novak je objasnio i traži promenu!

Igre se održavaju između Vimbldona i US opena, ali nije to najveći problem

  • 20

Novak Đoković Novak Đoković Novak Đoković nosi zastavu Srbije

Mnogim teniserima i teniserkama predstavlja problem to što se učešće na Olimpijskim igrama ne nagrađuje bodovima za pozicioniranje na ATP i WTA turu.

Od Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru već su odustali Dominik Tim, Džon Izner i Felisijano Lopez. Igre se održavaju između Vimbldona i US opena.

O sistemu bodovanja upitan je i Novak Đoković.

- I o tome se debatuje, i da budem potpuno iskren, ne vidim zašto se ne bi dodeljivali poeni. Olimpijske igre se često predstavljaju kao peti Gren slem, i tu učestvuju najbolji teniseri sveta. I ujedno taj događaj treba da nam bude još važniji, jer se igra na četiri godine - poručio je najbolji teniser sveta.

Džon Izner je osim zgusnutog rasporeda dodao da su i poeni bili veliki faktor u odluci da ne igra u Riju.

Koji je vaš stav po ovom pitanju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    27. maj 2016 | 10:07

    Svakako, poeni treba da se dodeljuju. Olimpijada je za tenis negde izmedju Masters trurnira i GS-a, dakle vise od 1000 poena a manje od 2000 poena sto se dodeljuje pobednicima mastersa odnosno GS-a.U olimpijskoj godini bi Wimbldon mogao da se pomeri unapred sedam dana a USA Open sedam dana napred u kalendaru, da bi se dobilo vise vremena za pripreme. I za termin Davis Cup-a bi takodje trebalo naci neko "relax" resenje u olimpijskoj godini.. Zelim nassem Noletu olimpijsko zlato jer je to ono sto zauvek ostaje uistoriji srpskog sportas i u srcima naroda. Zlato sa OI, pa da slavimo, legendo!

  • draleRS

    27. maj 2016 | 10:18

    a dzon izner je bas vazna licnost u tenisu

  • ...

    27. maj 2016 | 09:54

    Nije realno sto ne dobijaju poene,ako moze da se dobijaju u Dubaiju koji je juce nastao ne vidim logiku zasto nebi na olimpijadi koja postoji vise od sto godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA