≫ 

Dopingovani Sako može da igra na Evropskom prvenstvu!

UEFA nije produžila sankcije za Franzuca

  • 2

Fudbaler Liveprula Mamadu Sako, koji je 28. aprila suspendovan mesec dana zbog toga što je utvrđeno da je bio dopingovan, dobio je dozvolu da igra, tako da će konkurisati za sastav reprezentacije "trikolora" za Evropsko prvenstvo.

>>> Liverpul suspendovao važnog igrača zbog dopinga!

Odbarana stamenog defanzivca je u ponedeljak izložila dokaze da supstanca koju je koristio igrač nije na listi zabranjenih. U pitanju je suplement za mršavljenje.

Ta žalba je usvojena, pa je Disciplinska komisija odlučila da ne produži zabranu Sakou, ali je naložila dalju istragu koja opet može dosvesti do toga da Sakou bude određena nova kazna, ali do tada - on je slobodan da igra.

- Suspenzija je istekla, a predsedavajući Kontrolnog, etičkog i disciplinskog tela je odlučio da je ne produži - poručili su iz UEFA.

To praktično znači da Sako sada stoji na raspolaganju selektoru Francuske Didjeu Dešanu koji će narednih dana odlučiti da li će stamenog defanzivca uvrstiti u sastav za EURO.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA