Misterija Zvezdinog finala u Bariju traje i posle 25 godina!

Neverovatno je da posle toliko vremena postoje tri teorije o neigranju Duška Radinovića

  • 26

Crvena zvezda je, na današnji dan pre 25 godina, postala prvak Evrope zahvaljujući pobedi nad Olimpikom iz Marselja, ali taj meč i dan-danas prati misterija zvana Duško Radinović.

Najbolji desni bek Evrope te sezone nije igrao finale KEŠ, iako je do njega postigao dva gola.

>>> Telegraf u gostima kod Pančeva: O Bariju, putu do finala, bežanju u Fići, dimnoj bombi u restoranu...

Jedan deo navijača će vam ''na prvu'' reći da Radinović nije igrao zbog kartona, drugi pak da se povredio na treningu pre utakmice. Tako i sam Radinović kaže sada, 25 godina kanije.

Printskrin: Youtube/CrniGuja Printskrin: Youtube/CrniGuja

- Nisam igrao zbog povrede. Na pretposlednjem treningu pred finale povredio sam zadnju ložu i nisam mogao da trčim. Razmišljao sam pre svega o Crvenoj zvezdi, a tek posle o sebi - rekao je Radinović nedavno za Žurnal.

Upravo ta rečenica ''Razmišljao sam pre svega o Crvenoj zvezdi, a tek posle o sebi'' mnogima ''bode oči''. Pogotovo nakon čudne izjave Dragiše Binića u intervjuu za Telegraf.

>>> BINIĆ ZA TELEGRAF: Džajić je održao reč i pehar je bio kod mene 7 dana (FOTO)

- Meni za tu utakmicu i dan-danas nije jasno zašto nije igrao Duško Radinović? To je enigma. On je bio jedan odličan desni bek koji je pružao i odlične partije tokom sezone. Dao je dva gola sa te pozicije i nema ga u sastavu - rekao je Binić i nastavio:

 Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- I ovog momenta ja ne znam zašto nije igrao. Nikada i nisam dobijao neke tačne odgovore kada sam pitao. Važno je da smo mi pobedili i rezultat se pamti.

Postavlja se pitanje kako Radinovićev saigrač nije znao da je ovaj povređen, s obzirom na to da su zajedno trenirali? Ili da ima žute kartone? Statistika svakako nije bila kao na današnjem nivou, ali bi bilo logično da fudbaleri već posle meča sa Bajernom znaju da neće moći da računaju na nekoga u finalu.

Ali...Postoji i ona treća grupa u kojoj se nalazi nekoliko fudbalskih stručnjaka. Oni, s druge strane, smatraju da je Radinović bio žrtva taktike jer je ofanzivniji bek, dok je Petrović želeo (posle i igrao) defanzivniju Zvezdu u finalu.

Zašto je onda to bio problem priznati, ukoliko Radinović stvarno nije imao žute kartone ili bio povređen?

Misterija koja traje 25 godina...

(M.Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    29. maj 2016 | 15:56

    "Misterija"..?? Ako je misterija to, sto je onda, a i danas na celu fkcz ABOLIRANA "osoba", da se onda, kao i danas upumpavaju Drzavne pare, SLAVE lazne i izrezirane i dirigovane premijer lige "titule", kao i da su "nestale" OGROMNE kolicine drzavnog novca od gradjana R. Srbije, a niko za TU proneveru nije ODGOVARAO, da li se TO moze nazvati "MISTERIJA" ili postoji neki drugi naziv za TE KRIM. RADNJE !!!!????

  • KLEMPAVI PEHAR

    29. maj 2016 | 17:16

    FK Crvena zvezda prvak Evrope - 29.05.1991 dan kada je zauvek podvučena ta večita granica - međa između nas i vas !!!

  • Anonimus

    29. maj 2016 | 15:01

    Kakve su to gluposti nije igrao jer nije bilo ptrebe na toj utakmici.petroivi je tako odlucio i vidise bio u pravu.o kakvim se vi glupostima zamarate.vazna je titua hvala ljupku dzaji igracima naravno i navijacima.napred na sledecu.hrabro delije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA