DUDA BOLJI OD ŽELJKA: Olimpijakos poveo u finalu grčkog plej-ofa

Krcata Dvorana "Mira i prijateljstva" pogurala novog evropskog prvaka do startne pobede

  • 0

Olimpijakos je poveo u finalu plej-ofa protiv Panatinaikosa, posle pobede u uvodnom meču finala šampionata Grčke -  84:78 (15:20, 26:13, 17:19, 26:26).

Izabranici Dušana Ivkovića, koji su nedavno osvojili titulu prvaka Evrope, zrelo su odigrali uvodni meč finalne serije.

Velika finalna serija zemlje Helena, posle silnih peripetija sa navijačima, konačno je počela u prepunoj Dvorani "Mira i prijateljstva", a "crveno-beli" su iskoristili prednost domaćeg terena.

Posle izgubljene prve četvrtine, tim iz Pireja je zagospodario terenom i većim delom meča održavao prednost od tri do sedam poena razlike, da bi u dva navrata stekao i "plus 11".

Serijom trojki polovinom poslednje četvrtine, Olimpijakos je stekao drugi put 11 poena prednosti, a tim Željka Obradovića do kraja nije imao snage za potpuni preokret. Jednostavno, četa Dušana Ivkovića je tako namestila ruku u poslednjoj deonici, da gosti nisu imali nikakvu nadu za brejk na startu finala.

Evropski prvak je, kao i nedavno u Istanbulu, glavno oružje imao u Jorgosu Printezisu (18 poena), ali i Gečevičijusu (11) i Papanikolau (16).

Vujukas i Dijamantidis nisu mogli sami da vuku gostujući tim, dok je često dominatni Majk Batist ovoga puta bio gotovo nevidljiv pored Amerikanca Bejnsa, koji je dominirao u reketu oba tima.

Drugi meč finalne serije igra se u sredu, a domaćin će biti Panatinaikos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA