Ispovest navijača Zvezde iz Barija, koji se ne seća penala (VIDEO)

Peca Panker za Telegraf evocirao uspomene na Bari pre 25 godina iz navijačkog ugla *Fešta je počela već u avionu, gde su Delije popile sav alkohol, a nastavila se ispred stadiona Sveti Nikola *Posebna priča je ''kobna greška'' tokom meča, zbog koje se ne seća penala i podizanja pehara, a zbog koje je u povratku umesto u avionu završio na Brodu za Bar

  • 17
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Legendarni navijač Crvene zvezde Goran Pecić, poznat svima kao Peca Panker, bio je gost redakcije Telegrafa, a osim nezaboravnih navijačkih priča i tuča za vreme bivše Jugoslavije, povodom 25 godina od Barija, evocirao je uspomene na, kako kaže, krunu svoje navijačke karijere.

>>> Telegraf u gostima kod Pančeva: O Bariju, putu do finala, bežanju u Fići, dimnoj bombi u restoranu...

>>> BINIĆ ZA TELEGRAF: Džajić je održao reč i pehar je bio kod mene 7 dana (FOTO)

Ludo i nezaboravno bilo je navijačima Zvezde u Bariju pre 25 godina na stadionu Sveti Nikola, kada je njihov tim zlatnim slovima upisan u istoriju fudbala.

Dešavanja sa stadiona su samo delić dogodovština, pre i posle utakmice, u kojima je i sam Peca imao značajan udeo i bio sam akter u njima.

Počelo je sve još na aerodromu u Beogradu, odakle je sa još 300 Delija krenuo put Barija. I odmah veliki problem. Ne daju da se unese alkohol u avion! ''Morao sam da sređujem preko inspektora koji nas je pratio da unesemo bar jednu flašu rakije, a dao bog uneo sam dve''.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ispred stadiona u Bariju je tek bila posebna priča, kada su nasamarili italijanskog ''sladoledžiju'' i popili mu svo pivo koje je prodavao na crno, a da mu nisu ni dinar platili.

Peca se penala i drugog poluvremena uopšte ne seća, jer je kako kaže napravio najveću moguću grešku. Zbog nje je kasnije i promašio autobus u povratku za Beograd, pa je umesto na aerodromu stigao u luku, pa je put Srbije neplanirano krenuo brodom, gde je takođe bilo neverovatnih priča, koju je svakako obeležio susret sa bivšim igračem Zvezde i njegovim idolom.

Sve to možete pogledati u priloženom snimku.

Ako ste propustili legendarne priče iz najveće navijačke ispovesti Pece Pankera, možete ih se prisetiti u priloženim tekstovima:

PRVI DEO: >>> Legenda Delija, Peca Panker, 26 godina posle: I dalje me se plaše u Zagrebu i na Maksimiru (FOTO)

DRUGI DEO: >>> Navijačke priče i tuče Pece Pankera: Split je bio narkomanski grad, Vinkovci – čudo neviđeno!

TREĆI DEO: >>> Peca Panker o zabrani posle tuče na derbiju: Zbog jednog klinca sada ne idem na Marakanu

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    29. maj 2016 | 20:04

    Права екипа је ишла бусевима преко хрватске, словеније и читаве Италије, док су управини пулени летели авионом! Славље на пумпи код Загреба приликом повратка је одавно легенда!

  • Gagarin

    29. maj 2016 | 18:17

    Ja se ne sećam šta sam juče jeo.a ovaj šta je bilo pre dva veka.kao Broj 1 u Alan Fordu.....od životnih uspeha.popio je pivo sladoležiji i nije mu platio a taj sladoledžija je verovatno prehranjivao svoju porodicu.nije vozio Ferrari.....što se niste zakačili sa lokalnom mafijom u Italiji.nego sa malim sladoledžijskim preduzećem .....i ovo treba da bude primer navijanja.ko je šta jeo i pijo i nije platio.....nije ni čudo što je Srbija propala.nikada nije cenila poštenog radnika i ratnika

  • Dokazi suprotno

    29. maj 2016 | 15:46

    Pa ko da se seca kad je bilo pre 30 godina , nisam se ni rodio...bolje vam je da obratite paznju na niz od 6 titula za redom jednog veceg kluba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA