VIKTOR NIJE USPEO: Imao je otvoren put možda i do 1/2 finala, šampionsku igru, ali je Vavrinka bio bolji!

Srpski teniser zaustavljen u osmini finala Rolan Garosa

  • 11

I pored sjajne igre, pogotovo u prva dva seta, srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Rolan Garosa.

Bolji od njega bio je prošlogodišnji šampion Sten Vavrinka, posle dva sata i 56 minuta - 3:1 (7:6, 6:7, 6:3, 6:2)

Imao je Viktor veliku priliku da se možda plasira i u polufinale jer je Albert Ramos-Vinjolas neočekivano savladao Miloša Raonića. Ipak, protiv Španca će igrati Sten.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Šampionski tenis viđen je s obe strane u prva dva seta, a Troickog je do iznenađenja možda usporila i povreda u trećem. Zatražio je medicinski tajm-aut i masažu, a nedugo zatim publika je počela intezivnije da ga bodri.

U prvom setu se igrao gem za gem sve do 11. kada je Švajcarac prvi put došao do brejka. Međutim, Viktor je uspeo da izjednači na 6:6 i potom spasi tri set lopte. Poslednju nije mogao i Sten je trijumfovao sa 7:5 u prvom setu.

Srbin je u drugom setu poveo sa 4:1, uz tri brejka na obe strane. Vavinka se vratio i izjednačio na 4:4, da bi i drugi set otišao u taj-brejk. Tu je sada Viktor bio bolji i sa 9:7 izjednačio na 1:1 u setovima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Preslikana situacija viđena je u trećem setu kada je Vavrinka poveo sa 4:1. Samo što je Švajcarac, za razliku od Troickog, sačuvao brejk viška i trijumfovao sa 6:3.

Četvrti set počeo je brejkom Vavrinke koji umalo da uzme i drugi i povede sa 3:0. Viktor se na kratko izvukao, ali samo do petog gema. Sten je poveo sa 4:1, imao servis i susret polako priveo kraju, iako je Viktor imao šansu za brejk - 6:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Malena

    29. maj 2016 | 16:25

    Steta za Viktora. Ali pokazuje da igra sve kvalitetnije i bolje, i na tome mu svaka cast.

  • Ex

    29. maj 2016 | 17:28

    Bravo Viktore. Momak je igrao super.

  • Maki

    29. maj 2016 | 16:17

    Glavu gore! Odlican tenis je igrao, jednostavno sreca na strani ovog rosavog. Neka, ceka ga Nole u finalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA