Poljaci imaju najbolji rukometni tim Evrope: Spektakularan preokret Kjelcea!

Veasprem našeg Momira Ilića prokockao devet golova prednosti u poslednjih 15 minuta?!

  • 0

Finale Lige šampiona, prvo u kome posle više od decenije u borbi za pehar nije bilo španske ili nemačke ekipe, obeležila je retko viđena drama, produžeci, sedmerci i, na kraju, trijumf poljskog Vive Kjelcea protiv mađarskog Vesprema - 39:38 (13:17, 29:29, 35:35)! 

Klučni sedmerac u penal lutriji pogodio je Žulen Aginagalde savladavši Mirka Alilovića, za veliko slavlje Poljaka.

Bio je to vrhunac velikog preokreta novih šampiona, koji su 15 minuta pre kraja gubili velikih devet golova razlike, ali su fanatičnom borbom i neverovatnim finišem meča uspeli najpre da uvedu meč u produžetak, a kasnije i da izbore sedmerce u kome su imali više sreće i sjajnog Slavomira Šmala na golu.

Trener Poljaka, legendarni Talant Dujšebaev postao je tek drugi strateg koji je osvojio pehar prvaka Evrope sa dva različita tima. Bivši reprezentativac Španije prethodno je tri puta vodio Siudad Real do trofeja.

- U šoku sam, toliko sam ljut, tužan... - bili su prvi utisci Islanđanina Arona Palmarsona, igrača mađarskog predstavnika.

- Ne mogu da verujem šta se desilo. Imali smo dobijenu utakmicu u rukama, svi su nas videli kao šampione. Ali onda - ne mogu da opišem kako se sada osećam.

U poraženoj ekipi srpski internacionalac Momir Ilić postigao je sedam golova, koliko i Ugalde.

Najzaslužniji za najveći trijumf poljskog tima u istoriji bili su Rajhman sa 9 golova, Bjelecki sa 7, Aginagalde i Lijevski sa po 5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA