Mesi na optuženičkoj klupi: Verovao sam ocu, nisam znao da krši zakon! (FOTO)

Argentinac izneo odbranu zbog utaje poreza

  • 4

As Barselone i najveća fudbalska zvezda današnjice Lionel Mesi, u četvrtak se pojavio pred sudom u Barseloni gde je, u društvu svog oca Horhea, odgovarao za utaju poreza.

>>> Mesija provocirali pred sudom: Lopove, idi igraj za Panamu! (VIDEO) (FOTO)

Mesi i njegov otac optuženi su da su oštetili državu za 4,16 miliona evra u periodu od 2007-2009. godine i preti im kazna zatvora od 22 meseca.

Slavni Argentinac je objasnio da mu nijednog trenutka nije palo napamet da krši zakon kada je potpisivao papire koje su mu na uvid nudili otac i njegovi pravni zastupnici.

- Potpisivao sam jer sam verovao ocu. Nijednog trenutka nisam pomislio da ću biti prevaren - izjavio je Mesi na suđenju koje je pratilo veliki broj medija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Nikada me nisu zanimale te stvari, pa nisam ni znao da kršim zakon. Ništa nisam znao, mislio sam samo o fudbalu. Imao sam veliko poverenje u svog oca i advokate.

Mesijevo izlaganje trajalo je 15 minuta.

Mesi senior takođe je odgovaro na pitanja sudije.

Samo sam želeo da mom sinu olakšam život, da ga podržim i pomognem mu da misli samo na fudbal. Nisam radio ništa van zakona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mesijevima se stavlja na teret da nisu prijavili prihode koje je petostruki osvajač "Zlatne lopte" dobijao na osnovu ugovora sa kompanijama "Adidas", "Banco Sabadell", "Danone", "Pepsi-Cola", "Procter and Gamble" i jednom kuvajtskom kompanijom za proizvodnju hrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    2. jun 2016 | 19:22

    Iako je odbrana verovatno dogovorena, da se na oca svali sve..da bi Messi nastavio da igra i zaradjuje... Ispada jako smesno... Svali sve na tatu..nista ja nisam znao.. :))

  • zabitivr

    3. jun 2016 | 10:47

    Neka meni da 2 milijona.svu krivicu uzimam na mene za 22 meseca.

  • xxx

    2. jun 2016 | 18:39

    Ahahahahhah stvarno su smesni i providni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA