Đoković se prisetio najboljih mogućih reči patrijarha Pavla pred finale Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta svestan je pritiska pred finalni duel sa Endijem Marijem

  • 14

Ponovo je na korak od osvajanja tog jedinog gren slem trofeja koji mu nedostaje. Protivnik u finalu Rolan Garosa je igrač kog je u maju pobedio u jednom finalu, a potom u narednom od njega je poražen.

Novak Đoković i Endi Mari se jako dobro znaju, i sigurno je da nas u nedelj od 15 časova čeka spektakl.

>>> Vilanderova nova prognoza protiv Novaka: Ako Mari ostane mentalno jak ima šansu

- Pokušaću da iskoristim iskustvo, i da se pripremim kao i za svaki drugi meč. Emocija je drugačija u jednom gren slem finalu, pogotovo Rolan Garosa, to je neminovno - rekao je Đoković, dodajući:

- Ali kako je govorio pokojni patrijarh Pavle: "Kakve su ti misli, takav ti je život". Ne želim da stvaram još veći pritisak nego što jeste – već je ogroman, očekivanja su još veća, ne samo moja, nego i ljudi koji me prate i podržavaju. Svestan sam toga, ali ne želim o tome da razmišljam i da pričam više nego što već osećam. Trudiću se da svoje misli i energiju usmerim na način koji će mi omogućiti da pružim maksimum u nedelju - rekao je Đoković.

Ovo će biti sedmo gren slem finale u kom će snage odmeriti Srbin i Škot. Rezultat je 4:2.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> JEDVA DOČEKALI: Ceo tim skupljača loptica slavi sa Novakom! (FOTO) (VIDEO)

- Tokom godina je njegova igra na zemljanoj podlozi mnogo napredovala. Ova sezona je pravi primer toga. Siguran sam da će biti izuzetno emotivno finale, puno dugih razmena sa osnovne linije jer imamo sličan stil igre. Znam njegovu igru, on zna moju i siguran sam da ćemo obojica pružiti sve što možemo u nedelju - rekao je Đoković.

On je bio vrlo zadovoljan prikazanom igrom u polufinalu protiv Dominika Tima.

- Ovo je bila najbolja partija na turniru. Kao što sam se nadao posle dugog meča u četvrtoj rundi da ću početi da igram bolje kako turnir odmiče, to se i dešava. Veoma sam zadovoljan kako se stvari odvijaju. Izuzetno mi je drago što sam dobio meč u tri seta protiv igrača koji je u formi i koji je ove sezone odigrao mnogo turnira i mečeva. Za svoje godine, sjajno se nosi na terenu, vođa je nove generacije - rekao je Novak Đoković.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš Srbin

    3. jun 2016 | 20:58

    To Novače Srbendo! Gazi u nedelju Škota! Onda lagano Vimbldon, OI, USO i ja sam zadovoljan za ovu godinu.

  • Pozitivan covek

    3. jun 2016 | 21:37

    Dokazao si da si pozitivan covek, onda su ti i razmisljanja pozitivna. O cemu razmisljas pred vazne meceve ne znam ali sam sigurna da razmisljas o lepim i dobrim stvarima. Nastavi tako i uspeh ce doci. U nedelju cu biti svim srcem uz tebe.

  • Kalabic

    3. jun 2016 | 20:08

    Браво Ноле!Време ја да се освоји и тај једини грем слем...То су речи оца Тадеја а не патријарха Павла лака им земља...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA