NOVAK VS MARI: Da li ove činjenice otkrivaju ko će osvojiti Rolan Garos?

Analiza pokazuje da su svi parametri ovog finala na strani srpskog tenisera, pa se nadamo da će Đoković to iskoristiti

  • 2

Endi Mari igra svoj najbolji tenis u životu na šljaci, ali Novak Đoković veruje da je vreme da podigne trofej Rolan Garosa. Drugu godinu zaredom, "Kup Musketara" će dobiti novog šampiona, tačnije igrača koji nikada nije osvajao ovaj turnir.

>>> Ovako se Novak priprema da sruši Marija: Potpuno neobičan poslednji trening pred finale (VIDEO)

Nema sumnje da će to biti fenomenalna borba dva najbolja igrača sveta. Đoković želi da kompletira Gren slem kolekciju, jer mu samo ovaj turnir nedoistaje, a Mari da kruniše svoje najbolje igre na šljaci.

>>> U najavi finala s Novakom, Mari otkrio šta je promenio na reketu

Ovo je 34. duel dvojice starih rivala i drugara. Deseti put se sastaju na Gren Slemu i to u osmom finalu, a šestom duelu na šljaci, a svaki element ovog istorijskog duela, govori da će Đoković pobediti.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Evo i male demonstracije činjenica:

Đokovićev skor sa Marijem do sada

*23:10 u pobedama.

*9:7 U pobedama u finalima

*7:2 U pobedama u mečevima odigranim na 5 setova

*4:2 U pobedama u Gren slem finalima

*4:2 U pobedama u poslednjih 12 meseci

* 4:1 U pobedama na šljaci

Gledajući kako obojica igraju ove sezone na šljaci i na Rolan Garosu, ponovo je Đoković u prednosti. Izgubio je samo jedan set do finala i to od Bautiste Aguta a zbog kiše je morao da igra četiri dana zaredom da bi došao do finala.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, i u toj situaciji Nole je proveo manje vremena na terenu od Britanca 12 sati i 54 minuta, dok je Mari igrao 17 sati i 50 minuta i to sve zbog pet setova na startu turnira protiv Stepaneka i Borgua.

Oba tenisera su podizala forumu kako je turnir odmicao. Mari je posle čak 10 gemova koja je odigrao u prva dva meča, opustio žice na svom reketu i od tada izgubio samo dva seta u četiri meča do finala.

Podatak na strani Marija je da je pobedio Đokovića u finalu Rima 6:3, 6:3 ali to je na dva seta, kada se igra na tri drugačija je priča.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đoković sa druge strane je imao neverovatan meč u polufinalu protiv Dominika Tima koga je počistio sa terena. Realno, još nije viđen najbolji meč Novaka na Rolan Garosu, ali zanimljiva je činjenica da je igrao četiri dana zaredom i to sve bolje i bolje.

Mnogi smatraju da mu je to pomoglo da podigne formu, jer je manje vremena provodio u razmišljanju o pritisku narednog meča i pričanju sa medijima, pa je ostao fokusiran i naoštren.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bilo kako bilo, biće ovo duel epskih razmera u kome je Novak Đoković favorit u razmeri 1/3 kako kažu svetske kladionice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan KG

    5. jun 2016 | 11:38

    Ako Bog odlučuje ko će pobediti, mislim da mu je Novak simpatičniji. Neka uzme ovaj RG a Sinsinati, tek pred odlazak u "penziju". Nije dobro završiti sve poslove prerano! (Narodno verovanje)

  • dopi

    5. jun 2016 | 13:34

    Ma kakve cinjenice i statistike onaj ko u datom momentu igra bolje taj ce da pobedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA