Od njih zavisi odlaganje Olimpijskih igara: Eksperti procenjuju opasnost od zika virusa!

Svetska zdravstvena organizacija je već četiri puta slala svoje stručnjake u Brazil kako bi prikupila podatke i utvrdila stepen opasnosti za sportiste i gledaoce

  • 8

Generalna direktorka Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Margaret Čan angažovala je grupu eksperata koji treba da oceni da li ima potrebe da se odgode ili otkažu Olimpijske igre u Rio de Žaneiru u avgustu zbog opasnosti od zika virusa.

Kako prenosi AFP, ona je rekla da se na taj korak odlučila s obzirom na nivo zabrinutosti koja vlada u međunarodnoj zajednici.

>>> Đokovićev pravi stav o odlaganju Olimpijskih igara: A što ne pričamo o ljudima u Brazilu?

Više od 150 načunika iz 29 zemalja pozvalo je ranije na odgađanje ili premeštanje Olimpijskih igara "u interesu javnog zdravlja".

>>> Ni Mariju se ne ide u Rio, iako tamo brani olimpijsko zlato!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Krovna međunarodna zdravstvena organizacija je već četiri puta slala svoje stručnjake u Brazil kako bi prikupila podatke i utvrdila stepen opasnosti za sportiste i gledaoce od virusa zike.

- Poslednje podatke prikupili smo sredinom maja - kazala je Čan dodavši kako će najnoviji podaci biti uskoro objavljeni.

U Rio de Žaneiru očekuju više od 500.000 turista koji će u taj grad doputovati zbog OI.

Na Igrama će nastupiti i oko 10.000 sportista.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz Mase

    4. jun 2016 | 21:05

    Baš me zabole za Olimpijske igre, pitaju li se oni kako je nama u Srbiji?

  • Nn

    4. jun 2016 | 21:58

    Kad god sam procitala neku vest, bilo koja tema nadje se obavezno bar jedan kom da ga briga , i brinu li oni za Srbiju...i slazem se ali desavanja postoje i u svetu a ne samo kod nas...

  • Milan KG

    4. jun 2016 | 23:45

    Trošenje vremena (priča o odlaganju). Ol. igre će se održati, makar tamo stvarno pale mrtve glave. Naprosto, nema i neće biti odlaganja. Nikad, pa čak ni u nacističkoj, Hitlerovoj Nemačkoj uoči Drugog svetskog rata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA