≫ 

DANAS JE TAJ DAN, NOVAČE, CELA SRBIJA JE UZ TEBE! Đoković u 15 sati igra FINALE ROLAN GAROSA i juri titulu koju SVI ŽELIMO

Ðoković bi u slučaju trijumfa ušao u istoriju kao osmi teniser koji je sakupio sva četiri gren slema, a tek treći igrač koji je vlasnik najvrednijih trofeja u istom trenutku, posle Dona Badža i Roda Lejvera

Prvi teniser sveta Novak Ðoković danas ima novu šansu da pobedom protiv Britanca Endija Mareja u finalu Rolan Garosa osvoji jedini trofej koji mu nedostaje iz kolekcije gren slemova.

Srpski teniser igra svoje četvrto finale u Parizu, drugo uzastopno, do kojeg je ove godine došao savladavši Lu Jen Ksuna, Stiva Darsisa, Aljaža Bedenea, Roberta Bautiste Aguta, Tomaša Berdiha i Dominika Tima.

Ðoković bi u slučaju trijumfa ušao u istoriju kao osmi teniser koji je sakupio sva četiri gren slema, a tek treći igrač koji je vlasnik najvrednijih trofeja u istom trenutku, posle Dona Badža i Roda Lejvera.

Vilander se konačno odao: Mari mi je omiljeni teniser, ali Novak je favorit

Duel prvog i drugog reketa sveta garantuje novi neizvestan duel na šljaci, nakon što je Ðoković u Madridu bio bolji početkom maja, a Marej mu se revanširao u Rimu sedam dana kasnije.

Ipak, Srbin ima znatno bolji međusobni skor 23:10, među kojima je Ðoković dobio sva četiri finala na gren slemovima.

Đoković se uživo uključio iz Pariza: Pogledajte kako provodi veče pred finale Rolan Garosa! (VIDEO)

Ðoković ističe da je veliki pritisak na njemu, ali da je ne želi da se zbog toga previše opterećuje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"Očekivanja svih oko mene i ljudi koji me prate su ogromna. Svestan sam toga, ali ne želim o tome da razmišljam i pričam više nego što već osećam“, rekao je Ðoković.

Marej meč sa Ðokovićem čeka sa puno samopouzdanja posle pobede u polufinalu nad braniocem trofeja Stanom Vavrinkom.

"Duel sa Ðokovićem biće sjajan meč, obojica igramo izuzetno. Imali smo nekoliko sjajnih međusobnih borbi do sada i obojica imamo veliku želju da dođemo do prvog trofeja na Rolan Garosu. Pritisak je isti na obe strane", poručio je Marej.

Finale Otvorenog prvenstva Francuske između Novaka Ðokovića i Endija Mareja počinje danas od 15 sati na stadionu “Filip Šatrije”. Finale možete gledati na TV servisu Daljinac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • livia

    5. jun 2016 | 08:53

    Idemo, uz pomoć Boga, srećno Nole!

  • Jovana

    5. jun 2016 | 12:33

    Nole, SRBIJA JE UZ TEBE! ( Izvinjavam se onima koje nisu iz Srbije, a uz njega su, htela sam napisati citav svet, ali neko je ipak na Marejevoj strani )

  • Bob

    5. jun 2016 | 08:49

    Samo ga vozi levo desno umaraj ga sto vise i tvoje veliki Novace zelimo ti pobedu od sveg srca svi smo uz tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA