Da li je vreme da Džordanova silueta bude na NBA logu? U SAD se priča o tome!

Novinar stanice ESPN u živom programu govorio zbog čega bi bila potrebna ova promena

  • 5

Gotovo svaki košarkaški fan koji drži do sebe zna da se već decenijama u zvaničnom amblemu NBA lige nalazi silueta nekadašnjeg igrača Lejkersa Džerija Vesta.

U pitanju je plejmejker koji je igrao šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, malo poznat novijim generacijama, i, kako je konstatovao novinar stanice ESPN Stiven Smit, igrač koji ni po čemu ne zaslužuje takvu čast.

On, naime, smatra, da bi umesto siluete Džerija Vesta u logu NBA lige trebalo da stoji silueta Majkla Džordana, a obrazložio je i zbog čega.

Vest ne zaslužuje da bude na NBA silueti. Liga bi trebalo da ide u korak sa vremenom. Većina košarkaških fanova i ne zna ko je bio Džeri Vest. Bez obzira na njegovu veličinu, a bio je veliki igrač, sa 8 poraza u finalima od ukupno 9 u karijeri to je ispod svakog proseka. Postoji gospodin koji je trenutno vlasnik Šarlot Hornetsa, on se zove Majkl Džordan: 6 titula iz 6 pokušaja i 6 puta MVP finala. Eto ko bi trebalo da bude nova silueta na NBA amblemu.

Foto: store.nba.com Foto: store.nba.com

NBA organizacija teško da će se odlučiti za radikalnu promenu simbola koji je već decenijama jedan od najprepoznatljivijih obeležja najjače lige na svetu, ali predlog je svakako zanimljiv.

Zamislite samo čuvenu Džordanovu "leteću" figuru kao logo NBA...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA