Rojs - najbolji fudbaler Bundeslige

Drugo mesto u glasanju igrača pripalo Kagavi, a treće Riberiju, Klop tek treći među trenerima

  • 0

Uticajni nemački magazin „Kiker“ proglasio je Marka Rojsa (Borusija Menhengladbah) za najboljeg fudbalera nemačke Bundeslige u minuloj sezoni po glasovima igrača. Dobio je 24,5 odsto glasova. Rojs će u sledećoj sezoni igrati za Borusiju iz Dortmunda, koja je dvostruki uzastopni prvak.

Drugo mesto je pripalo Japancu Kagavi (Borusija Dortmund) sa 17,1 odsto, a treće Francuzu Franku Riberiju (Bajern).

Za najboljeg golmana izabran je Mark Andre ter Štagen (Borusija Menhengladbah) koji je dobio 27,4 odsto glasova. Drugi je bio Bajernov čuvar mreže Manuel Nojer sa 26,6 odsto.

Priznanje je pripalo i treneru Borusije iz Menhengladbaha, koja je u finišu prvenstva izgubila korak s vodećima, pa se nije izborila ni za treće mesto, koje direktno vodi u Ligu šampiona, ali će igrati u poslednjem kolu kvalifikacija.

Švajcarcu Lusjenu Favru pripao je svaki treći glas (32,4 odsto). Drugo mesto je zauzeo trener Frajburga Kristijan Štrajh (31,1), a tek treće Jirgen Klop (18), šef stručnog štaba Borusije, koja je prvi put u svojoj istoriji uzela duplu krunu u Nemačkoj.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA