≫ 

Ðokoviću replika mača Despota Stefana Lazarevića!

Srpski teniser proglašen je za viteza 2016. godine na Spasovdanskoj dodeli priznanja

  • 6

Najboljem teniseru sveta Novaku Ðokoviću uručen je mač "Zlatni vitez - Sveti Stefan Despot Srpski", replika srednjevekovnog mača Despota Stefana Lazarevića i proglašen je za viteza 2016. godine na svečanoj Spasovdanskoj dodeli priznanja Vitez festa 2016. godine.

Umesto Ðokovića, koji nije mogao da dođe na svečanost, nagradu je primila njegov portparol Aleksandra Radujko, a nagradu je uručio princ Mihajlo Karađorđević.

- Mač zaista izgleda imponzantno. Sa velikim poštovanjem stojim ispred vas i prenosim vam Novakovu poruku zahvalnosti -, izjavila je Radujko.

Mač je ručni rad kovača Željka Pantića iz Smedereva i izrađen je uz konsultaciju arheologa Marka Aleksića i najlepša je rekonstrukcija ikada urađena u Srbiji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi mač dodeljen je vitezu privrede Draganu Simoviću, direktoru firme "Gerbruder vajs".

Dodeli priznanja i zahvalnica "Vitez festa" u Starom dvoru u sredu uveče prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Na istom događaju Kraljevski red vitezova uručio je i priznanja svim zaslužnim institucijama, pojedincima, učesnicima i partnerima koji su pomogli da se održi Vitez fest 2016.

Ova viteška manifestacija održava se svake godine na praznike Vrbica i Cveti, sa blagoslovom patrijarha srpskog Irineja, a pod pokroviteljstvom kneginje Linde Karađorđević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA