≫ 

FRANCUSKA SLAVI PAJEA: Golčina u 89. minutu srušila Rumune! (VIDEO) (FOTO)

Fudbaler Vest Hema bio je junak trikolora, pošto je golom i asistencijom doneo Galskim petlovima pobedu nad Rumunojom od 2:1

  • 11

Francuska je pobedom startovala na prvenstvu Evrope, pošto su na otvaranju pobedili Rumuniju sa 2:1. Najzaslužniji za to bio je Dimitri Paje, koji je u 89. minutu postigao fenomenalan gol koji je srušio bunker Rumuna, koji su pružili žestok otpor. Pre toga je i asistirao Žiruu za vodeći gol Francuske. Rumunija je posle gola Stančijua sa bele tačke bila nadomak iznenađenja, ali je fudbaler Vest

Bili su izabranici Didijea Dešampa favoriti pre meča, a to su na kraju uspeli da opravdaju, doduše mnogo teže nego što se očekivalo, jer je Rumune samo nekoliko minuta delilo od velikog boda.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, iako je bilo zanimljivih dešavanja, kao i šansi na obe strane. Golmani su briljirali u prvom delu meča i tako sprečili da vidimo golove. Ipak, to se promenilo. Žiru je otvorio goleadu pogotkom u 57. minutu, a tome je kumovala i mala greška golmana Tatarušanua.

Uzvratili su Rumuni 5 minuta kasnije preko Stančua sa bele tačke, nakon što je Evra skrivio penal. Delovalo je da će uspeti da se izbore za bod, ali je u 89. minutu sevnula bomba Dimitrija Pajea za pobedu Galskih petlova na otvaranju prvenstva.

>>> Počeo je EURO, ne zaboravite važno pravilo za izvođenje penala!

>>> Čim je počeo EURO, Benzema se oglasio fotkom zbog koje Francuzi plaču! (FOTO)

FRANCUSKA - RUMUNIJA 2:1

(Žiru 57, Paje 89 - Stanču 65. pen)

Francuska: Loris, Evra, Rami, , Košjelni, Sanja, Kante, Matuidi, Pogba (Marsijal 77), Grizman (Koman 66), Paje (Sisoko 92), Žiru

Rumunija: Tatarušanu, Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rac, Stančiu (Čipkiju), Hoban, Pintili, Popa (Torje), Andone (Alibek), Stanču

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Malo je falilo da već na startu EURO počne totalnim šokom, pošto su Rumuni imali kolosalnu šansu već u 4. minutu, kada je Stančiju iznenada bio u prilici sam pred golom Lorisa. Ipak, francuski kapiten je fantastično reagovao na gol liniji, iako je lopta išla u njega, pa je sprečio iznenadno vođstvo gostiju.

Nakon toga su se Francuzi brzo konsolidovali i stvorili nekoliko prilika do kraja prvog poluvremena. Dve je propustio Žiru, koliko i Grizman, koji je imao i najbolju priliku u prvih 45 minuta, pošto je pogodio stativu u 14. minutu.

Do kraja prvog dela igre Francuzi su kontrolisali meč i stvorili nekoliko prilika, ali su mreže mirovale, a zasluge je za to poneo i golman Tatarušanu.

Foto: Guliver/Paul Gilham/Getty Images Foto: Guliver/Paul Gilham/Getty Images
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugo poluvreme je počelo na gotovo indentičan način. Ponovo su Rumuni imali veliku priliku. Stanču je bio veoma blizu gola, ali je njegov šut iz polumakazica završio pored gola.

Odgovor Francuza stigao je samo deset minuta kasnije, kada smo videli prvi pogodak na EURU! Olivije Žiru je pogodio posle centaršuta Dimitrija Pajea sa desne strane. Tatarušanu je pogrešno procenio let lopte, otplivao je u prazno, i napadač Francuske ga je nadmudrio u skoku, te je radost Francuza mogla da počne.

Ipak, ona nije dugo trajala, a krivac za to bio je Patris Evra, koji je skrivio penal. Stanku je iskoristio priliku da zatrese mrežu sa bele tačke i poravnao je rezultat, za muk na stadionu Francuska i radost manjeg broja rumunskih navijača.

Odmah je reagovao trener Francuske Didije Dešamp, koji je u igru momentalno ubacio Kingslija Komana umesto Grizmana, a nešto kasnije i Marsijala umesto Pogbe.

Rumuni su se borili do samog kraja, ali je u 89. minutu Dimitri Paje fantastičnim udarcem matirao Tatarušanua i doneo Francuskoj pobedu.

Druga utakmica u okviru grupe A igra se u subotu od 15 časova i u njoj se sastaju Švajcarska i Albanija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA