≫ 

Rusi šokirali Englesku u nadoknadi i osvojili bod u derbiju! (FOTO) (VIDEO)

Delovalo je da će gol Dajera u 73. minutu bio dovoljan, ali je u nadoknadi usledio totalan šok kada su Rusi izjednačili posle gužve u kaznenom prostoru

  • 19
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rusija je šokantno u 92. minutu uspela da izvuče bod protiv Engleske (1:1) u prvom kolu grupe B EURA. Najzaslužniji za to su Berezicki i Glušakov, koji su posle prekida pred sam kraj zajedničkim snagama doneli svojoj reprezentaciji izjednačenje, nakon što su se sjajno snašli u kaznenom prostoru posle prekida.

Berezucki je najbolje skočio, a deluje da je Glušakov potvrdio gol na samoj gol liniji i tako potvrdio pogodak i doneo svojoj reprezentaciji važan bod, pre svega na psihološkom planu zbog nastavka takmičenja.

Prethodno su Englezi poveli golom Dajera u 73. minutu iz slobodnog udarca. Delovalo je da će doći do tri boda, ali je u sudijskoj nadoknadi usledio pravi šok.

Mora se reći da su fudbaleri Engleske bolje igrali, i da su zaslužili pobedu, jer su bili opasniji, stvorili su više šansi i mogli su da vode i ubedljivije pred kraj meča, ali je Akinfejev bio na visini zadatka, sve dok nije primio gol u 73. minutu.

Posle toga su i Englezi malo spustili tempo i želeli rutinski da privedu meč kraju, ali im se to osvetilo u samoj završnici.

ENGLESKA - RUSIJA 1:1

(Dajer 73 - Glušakov 92)

Engleska: Hart, Voker, Rouz, Kejhil, Smoling, Dajer, Dele Ali, Runi, Lalana, Sterling, Kejn

Rusija: Akinfejev, Smoljnikov, Ignaševič, Nojštader, Golovin, Kokorin, Šatov, Smolov, Dzjuba

Foto: Guliver/ Laurence Griffiths/Getty Images Foto: Guliver/ Laurence Griffiths/Getty Images

Englezi su totalno dominirali u prvom poluvremenu. Napravili su nakoliko ozbiljnih situacija pred golom Akinfejeva, ali je bunker Rusa ostao netaknut, najviše zahvaljujući Akinfejevu, ali i nešto slabijim završnim šutevima navalnih fudbalera Gordog Albiona.

Adam Lalana je bio najzapaženiji u prvih 45 minuta, pošto je imao najizglednije prilike posle proigravanja od strane Vokera koji je probijao po desnom boku, ali je fudbaler Liverpula smušeno reagovao pred golom Akinfejeva, pa mu je jednom golman Rusije odbranio, a drugi put je šutirao pored gola.

Pokušao je kasnije i Runi šutem sa distance, a bilo je još nekoliko napada na gol Rusije, ali mreže su mirovale do kraja prvog poluvremena.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nastavak igre doneo je drugačije izdanje ''Zbornaje komande''. Smušenu igru, koja se uglavnom zasnivala na odbrani svog gola, zamenili su agresivnijom igrom i napadima na gol Džoa Harta.

Napre su zapretili posle prekida u nekoliko navrata, da bi kasnije Smoljnikov imao najozbiljniju pretnju za Harta, kada je u 63. minutu lukavo šutirao sa oko 20 metara od gola, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative golmana Engleske.

To je malo trglo Engleze, koji su desetak minuta kasnije najozbiljnije zapretili u drugom poluvremenu preko Runija, koji je šutirao sa nekih 10 metara od gola Rusije, ali je Akinfejev nestvarno odbranio i uz pomoć prečke sprečio Engleze da povedu.

Koliko god da je dobro branio i spašavao svoju reprezentaciju do tada, Akinfejev je kapitulirao u 73. minutu, a i sam snosi krivicu za to. Erik Dajer je sa oko 20 metara postigao gol iz slobodnog udarca za vođstvo Engleske. Šutirao je u ugao golmana Rusije, koji je uhvaćen na ''krivoj nozi'' i nije mogao da se vrati jer je šut fudbalera Totenhema bio dovoljno snažan.

Rusi su posle primljenog gola totalno pali. Nisu uspeli ozbiljnije ni da zaprete Englezima do kraja meča, koji su kontrolisali utakmicu skoro do kraja, ali je u nadoknadi usledio totalan šok, kada je Glušakov postigao gol za izjednačenje.

GRUPA B:

Vels - Slovačka 2:1

(Bejl 10, Robson-Kanu 81 - Duda 61)

Engleska - Rusija 1:1

(Dajer 73 - Glušakov 92)

Tabela:

1. Vels 3

2. Engleska 1

3. Rusija 1

4. Slovačka 0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    11. jun 2016 | 22:58

    U inat...Poklon od Rusa kraljici za rodjendan.

  • NN

    11. jun 2016 | 20:44

    Fale vam dva Rusa.

  • Љиљана

    12. jun 2016 | 00:18

    Браво Словени, изборили сте нерешено. Идемо даље. Додуше лопта је округла.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA