≫ 

Šta je Muslin video od rivala Srbije u Francuskoj: Čeka nas vrela irska krv

Stručni štab naše reprezentacije tokom EP vrlo angažovan u skeniranju protivnika u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji

  • 3

Selektor fudbalska reprezentacije Slavoljub Muslin pomno prati utakmice na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i sa posebnom pažnjom skenira naše rivale u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Republika Irska je protiv Švedske odigrala jako dobar meč uprkos remiju, Vels takođe protiv Slovačke, a Muslin će u utorak na delu moći da vidi i trećeg rivala na putu za Rusiju - Austriju.

O Velsu i Republici Irskoj Mulin kaže da se radi o "veoma ozbiljnim rivalima".

- Obe selekcije su potvrdile da imamo ozbiljne rivale na putu do Rusije, a siguran sam da će nas u isto uveriti uskoro i Austrija koja se sastaje sa Mađarskom - kaže selektor Slavoljub Muslin.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vels je ostavio sjajan utisak u pobedi protiv Slovačke, ali nama je u ovom trenutku važnija slika Republike Irske, jer nam je prvi rival.

- Videli smo vrelu irsku krv, veoma borbenu ekipu, jakog karaktera. Imponuje njihova angažovanost, presing koji je ugušio Šveđane u dobrom delu igre. Švedska se nije videla u prvom poluvremenu, Irci su dominirali, stvarali prilike. Za razliku od Velšana koji igraju u našem sistemu, Irci se i dalje oslanjaju na ostrvski stil, uglavnom forsiraju duge lopte, a najopasnijiji su iz prekida.

U loži stadiona Francuska bio je Zoran Filipović, jedan od pomoćnika u stručnom štabu reprezentacije, koji će spremiti detaljan izveštaj sa ovog meča.

- Imaju Irci, kao i svaka selekcija, vrline i mane, a na nama je da se dobro pripremimo. Svedoci smo velikog broja utakmica na „jedan gol“, a to samo govori o kvalitetu selekcija i malim detaljima koji odlučuju. Svesni smo onoga što nas očekuje, cilja koji imamo, a slika koja nam dolazi iz Francuske samo govori da ćemo morati u svakom meču da damo svoj maksimum ukoliko želimo, a hoćemo na Svetsko prvenstvo - jasan je Slavoljub Muslin.

Selektor Srbije odlazi u četvrtak u Francusku gde će 16. juna gledati meč Vels - Engleska, a dva dana kasnije duel Austrija - Portugalija.

Sve utakmice naših rivala u kvalifikacijama za SP stručni štab je, dakle, pokrio, a pored selektora Slavoljuba Muslina i Zorana Filipovića, važan zadatak ima i Goran Đorović, koji će takođe imati ulogu specijalnog posmatrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Derac

    14. jun 2016 | 14:05

    kao sta je Rambo rekao mi nemamo vise igrace svetske klase, to je sve jadno. jedino smo imali vidica u zadnjih 20 godina

  • Jovan

    14. jun 2016 | 12:15

    Mislim da gospodin Muslin Je zakasnio za srpski fudbal Ako ude imitirao Ruse onda Je sve promasio posto Rusi Nemaju bas nikakve veze Sa modernim fudbalom zato Mislim da je Muslimovo vreme proslo za srpski fudbal

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA