≫ 

Rumuni umalo kaznili promašaje Švajcarske, ali je Mehmedi imao poslednju reč (FOTO) (VIDEO)

Prvi meč drugog kola grupe A između Švajcarske i Rumunije završen bez pobednika - 1:1

  • 9

Stidljivo su Švajcarci i Rumuni najavljivali pobedu, ali su obe selekcije u podsvesti bile zadovoljnje remijem. Tako je i bilo, u prvom meču drugog kola grupe A na EP u Francuskoj - 1:1 (0:1).

Švajcarci, jer su stigli do četvrtog boda i donekle rasterećeno mogu da igraju protiv Francuske u trećem kolu. Rumuni, s druge strane, stižu do jednog boda, ali ne bi trebalo zaboraviti da u poslenjem kol,u igraju protiv Albanije. Kao i da je moguće sa četiri boda ići dalje kao jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija.

Naše komšije su povele već u 18. minutu golom Stankua iz penala, da bi zlatan bod Sajdžijama doneo Mehmedi u 55. minutu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dobar, ako ne i odličan fudbal, viđen je na Parku Prinčeva. Sijaset prilika na obe strane, mada su Švajcarci imali mnogo više. Prešli su 20 šuteva ka goilu Tatarašanua.

Već u 15. minutu su mogli da vode sa 2:0, ali je Seferović pretio da postane tragičar. Najpre je u 6. minuu sa sedam metara neometan šutirao pored gola, da bi u 15. traljavo reagovao i Tatarašanu mu je odbranio udarac.

Kazna je stigla dva minuta kasnije kada je Stanku prevario Zomera sa bele tačke i doneo veliku radost Rumunima. potom su i oni mogli da povedu sa 2:0, kada je Sapunaru sa peterca pogodio stativu. Neposredno pre toga i šer je oprobao udarac sa 25 metara i umalo iznenadio rumunskog golmana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme nije moglo bolje da počne za Švajcarsku koja je u 55. minutu izjednačila. Mehmediji je uhvatio na volej jednu ''ničiju loptu'' odbijenu posle kornera i smestio ej iza leđa, danas, sigurnog Tatarašanua.

Priliku za preokret Švajcarska je imala u 75. minutu kada je Šaćiri pokušao makazicama da postigne gol. Da je uspeo, bio bi to najbolji gol šampionata sigurno. Evidentno je bilo, posle gola Mehmedija, da nijedna ekipa ne želi da rizikuje. Zato i ne čudi nešto slabija igra u nastavku.

ŠVAJCARSKA - RUMUNIJA 1:1

(Mehmedi 56 - Stanku 18)

Švajcarska: Zomer, Lihtšajner, Šer, Đuru, Rodrigez, Behrami, Džaka, Šaćiri (Tarašaj 90+1), Džemaili (Lang 83), Mehmedi, Seferović (Embolo 63)

Rumunija: Tatarašanu, Sapunaru, Kirikeš, Grigore, Rat (Filip 62), Pintili (Hoban 46), Prepelica,Torže, Stanku (Andone 84), Kupčiju, Kešeru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    15. jun 2016 | 18:45

    Nadam se da ce ispasti obje albanije,napred braco Rumuni!

  • Српкиња

    15. jun 2016 | 20:11

    Ајмо брачо мила, ајде победите и албанце у недељу, па чу да певам од срече. РУМУНИЈО❤

  • Timok

    15. jun 2016 | 18:54

    Ajmo braco rumuni sa trajaska cara rumnjaska

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA