≫ 

Francuski petlovi očerupali albanske crne orlove u nadoknadi vremena! (VIDEO)

Golovima u završnici Antoana Grizmana i Dmitrija Pajea Francuzi su došli do pobede nad Albanijom i nova tri boda

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Francuska je teže nego što se očekivalo savladala Albaniju sa 2:0 golovima Antoana Grizmana u 90, a zatim i Pajea u 96. minutu!

Mučili su se domaćini tokom većeg dela meča, a gosti su se uspešno branili. Albanci su čak i prvi zapretili, pošto su pogodili stativu preko Mamušaja u 53. minutu, a jednom su okvir gola pogodili i Francuzi preko Žirua u 69. minutu.

Ipak, u 90. minutu je Albanski bedem pred golom pukao kada je Grizma iskoristio dobar centaršut sa desne strane i zakucao loptu u mrežu Beriše za velika tri boda. Pobedu je zapečatio Paje u 95. minutu.

>>> Da li će ih Uefa kazniti? Skandalozni transparent albanskih navijača protiv Srbije! (FOTO)

>>> Prsate seksi Albanke dominiraju na Velodromu: Navijače pored njih ne zanima fudbal (FOTO)

Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska

FRANCUSKA - ALBANIJA 2:0

(Grizman 90, Paje 95)

FRANCUSKA: Looris – Sanja, Rami, Košjelni, Evra, Kante, Matuidi, Koman (od 68. Grizman), Paje, Marsijal (od 46. Pogba), Žiru (od 77. Žinjak).

ALBANIJA: Beriša – Hisaj, Ajeti (od 85. Veseli), Mavraj, Agoli, Abraši, Kukeli (od 74. Džaka), Memušaj, Lila (od 71. Roši), Lenjani, Sadiku.

Prvo poluvreme je bilo za zaborav! Bez ijednog šuta na gol, bez ijedne šanse, bez ikakve igre! Albanci su se uglavnom branili, a Francuzi jalovo napadali. Zbog toga su zvižducima svojih navijača koji su parali uši ispraćeni u svlačionicu.

Didije Dešamp je odmah reagovao u drugom poluvremenu i ubacio je svog najboljeg igrača Pola Pogbu umesto neprimetnog Marsijala.

Drugo poluvreme je počelo boljom igrom obe ekipe, a prvi su zapretili Albanci. Memušaj je posle jednog centaršuta sa desne strane bio snalažljiv u kaznenom prostoru, šutirao je glavom, ali je pogodio stativu.

To je malo trglo Francuze, koji su agresivnije počeli da napadaju. Prvo je Pogba oprobao šut, ali je bio neprecizan, a zatim je u 69. minutu Olivije Žiru imao najbolju šansu na utakmici za svoju reprezentaciju. Bio je najviši u skoku posle centaršuta Evre, dobro je šutirao, ali su ga milimetri delili od gola, pošto je lopta pogodila stativu.

Pokušavali su Francuzi da probiju bedem Albanaca i na kraju su i uspeli golom Grizmana u 90. mintu za veliko slavlje na Velodromu.

Bilo je već tada jasno da će ''Galski petlovi doći do pobede, a nju je zapečatio Dmitri Paje posle sjajnog solo prodora kada je u 95. minutu postavio konačan rezultat.

Francuska se ovom pobedom plasirala u osminu finala, pošto ima šest bodova u grupi A. Druga je Švajcarska sa četiri, a treća Rumunija sa bodom, dok su Albanci jedini koji nemaju ni bod i na pragu su eliminacije.

Moraće da se uzdaju u pobedu nad Rumunijom u poslednjem kolu i da se nadaju da će to biti dovoljno da se nađu među četiri najbolje trećeplasirane ekipe po grupama, ne bi li se domogli osmine finala.

EURO, GRUPA A:

Rumunija - Švajcarska 1:1

(Stanku pen. 18 - Mehmedi 57

Francuska - Alanija 2:0

(Grizman 90, Paje 95)

TABELA:

1. Francuska 6

2. Švajcarska 4

3. Rumunija 1

4. Albanija 0

Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska Fudbal Albanija - Francuska

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    15. jun 2016 | 23:09

    A sad krdo u svoj tor odakle su dosli

  • sale

    15. jun 2016 | 22:06

    Propašče i šiptari i hrvati samo polako

  • Draškić

    15. jun 2016 | 23:48

    Pravda za Albance, kako da igraju fudbal bez drona!? Da nisu ovaj put potkupili pogrešne funkcionere?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA