≫ 

ČUDO OD DETETA: Sprema se da bude IT stručnjak, a već je atletski šampion Srbije! (VIDEO)

Marko Jevremović, učenik ITHS na državnom prvenstvu za starije juniore u atletici oborio je lični rekord u trci na 400 metara

  • 0

Marko Jevremović, juniorski atletičar iz Beograda i učenik ITHS ponovo ponosno reprezentuje sebe, svoju školu, ali i srpsku atletiku, pošto je postao šampion Srbije za starije juniore na državnom prvenstvu u disciplini 400 metara, i sa tom titulom će braniti boje Srbije na predstojećoj Balkanijadi, koja je na programu 2. i 3. juna.

Razgovarali smo sa Markom, budućim IT stručnjakom, ali i sjajnim sportistom, koji uspeva i da iskombinuje svakodnevne treninge, ali ne zapostavlja i obrazovanje.

Veruje da će Srbija imati šansu i da osvoji medalju na Balkanijadi, gde će trčati i u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u štafeti 4 x 400 metara, a na prvenstvu za starije juniore ostvario je lični rekord od 400 metara sa 48,47, dok je na duplo kraćoj deonici ostvario 22,13, što je samo dve stotinke slabije od njegovog ličnog rekorda na 200 metara.

- Za ovo prvenstvo sam se pripremao od zimske sezone u dvorani. To mi je bio najveći cilj, da budem prvi na državnom prvenstvu za starije juniore, da bih mogao da trčim na Balkanijadi koja je 2. i 3. jula u Turskoj, da bih trčao za Srbiju na 400 metara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Nadam se da ćemo na Balkanijadi uzeti neku od medalja na 4 x 400 metara. Momci koji su mi bili konkurenti na državnom prvenstvu su izvanredni. Imaju odličan rezultat, sva četvorica imamo vreme ispod 50 sekundi, što prošle godine nije bio slučaj - rekao je Marko.

Koliko vam znači nova atletska dvorana za pripreme i treninge, a samim tim i ostvarivanje boljih rezultata?

- Mnogo nam znači, naročito kada je bilo loše vreme u martu. Značiće nam naročito za narednu sezonu tokom zime. Osećam se kao kod kuće kada odem tamo. Staza je odlična, ljudi su ljubazni, vode računa o dvorani do najsitnijih detalja, sve je lepo i uredno.

Foto: Ass Foto: Ass

Koliko se pripremaš za takmičenje i koliko ?

- Treniram šest dana u nedelji kada nije takmičarska sezona imam jedan dan pauze. Kada je takmičarska sezona onda najčešće imam jedan dan pred takmičenje, jer je ono uglavnom vikendom, pa onda petkom imam pauzu, tako da sam opet šest dana aktivan.

Moj lični rekord na 400 m je, a na 200 mi je 22,11. Prioritet mi je 400 m, jer ću prvog dana trčati 400m, a drugog štafetu.

- Ovog vikenda imam seniorsko takmičenje, trčaću i 400 i 200 m, imam trenutno treći rezultat i na 400 m i na 200 m u seniorskoj konkurenciji i nadam se da ću uzeti možda medalju na 400 m, i da ću uspeti da uđem u seniorsku štafetu i da budem možda treći na 200 m.

Marko je uveren da srpska atletika ima svetlu budućnost i prave naslednike Ivane Španović, Emira Bekrića, Asmira Kolašinca, Amele Terzić...

- Od moje generacije izdvojio bih Elzana Bibića, osvajao je Evropska prvenstva i Olimpijske igre za mlade. On je 99 godište, mislim da će biti vrhunski sportista. Aleksa Kjanović takođe, koji trči 100 i 200 m i osvojio je zlato u obe konkurencije, mislim da će biti izvanredan sprinter i sada već postiže sjajne rezultate za svoje godište. Ima 10,77 na 100 metara - zaključio je Marko.

Pogledajte njegovu trku kojom je osvojio zlato i postavio rekord za starije juniore na 400 metara.

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA