Siksersi izborili majstoricu, ovacije Ajversonu

Filadelfija je ovom pobedom (82:75) stigla na korak do prvog konferencisjkog finala posle 2001, kad ih je predvodio upravo Ajverson

  • 0

Košarkaši Filadelfije izborili su majstoricu pobedom u šestom meču polufinala istočne konferencije NBA protiv Bostona 82:75. Džru Holidej je postigao 20 poena, Elton Brend 13, uz 10 skokova, ali je najveće ovacije od 20.000 navijača u "Vels fargo centru" doživeo Alen Ajverson, koji je došao na utakmicu kako bi pružio podršku timu u kome je počeo NBA karijeru.

Siksersi su ovom pobedom stigli na korak do prvog konferencijskog finala od 2001, do koga ih je predvodio upravo Ajverson. Ako se nastavi trend iz dosadašnjeg toka serije – nijedan tim nije ostvario dve pobede za redom, tamo će ipak Boston, ali treba sačekati do subote.

- Ovo je ono što smo želeli, sedma utakmica. Morali smo da damo sve od sebe, pobedimo i dobijemo šansu da odemo u Boston. Videćemo šta će se tamo desiti - rekao je trener Siksersa Dag Kolins

Pol Pirs je zabeležio 24 poena i 10 skokova, Kevin Garnet 20 poena i 11 skokova, a Radžon Rondo po devet poena i asistencija za Boston koji je utakmicu izgubio pre svega zbog katastrofalnog šuta – 33 odsto za dva i tek nešto preko 20 odsto za tri, ali i 17 izgubljenih lopti.

- Moraćemo mnogo bolji posao u napadu da odradimo u subotu. Bilo je mnogo protraćenih lopti večeras – rekao je trener Seltiksa Dok Rivers.

 

Filadelfija - Boston 82:75 (3:3)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA