≫ 

Ederska pobeda Italije: Brazilac odveo Azure u osminu finala! (FOTO)

Utakmica na momente mučna za gledanje, pripala je "azurima"

  • 13

Reprezentacija Italije pobedila je Švedsku u drugom kolu grupe C rezultatom 1:0 golom koji je u 88. minutu postigao Brazilac sa italijanskim pasošem Eder.

To je druga pobeda "azura" na EURU čime su izabranici Antonija Kontea obezbedili plasman u osminu finala.

>>> Promašaj karijere Ibrahimovića! (VIDEO) (FOTO)

Bila je ovo tako tipična utakmica za Italijane i tako tipična pobeda kakvih smo se nagledali u prošlosti: tvrda odbrana, bez mnogo pravih šansi, i onda gol na samom kraju utakmice iz igre "bez igre".

Ipak, ne možemo reći da je nezasluženo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ko je gledao utakmicu sa "Munisipala" verovatno je u nekom trenutku odustao od toga budući da smo, do nekih petnaestak minuta pre kraja, bili svedoci retko dosadne fudbalske predstave, koju i oni "hardkor" fanovi ove igre nisu bili u stanju da svare.

U pojedinim momentima, a to nisu bili kratki periodi utakmice, bilo je zaista mučno gledati kako se svaki pokušaj Šveđana kao od šale odbija o defanzivni blok Italijana i kako "azuri" potpuno bez ideje završavaju akcije na tridesetak metara od gola Isaksona.

Tek od trenutka kada je Ibrahimović promašio "nepromašivo" pred golom Bufona, utakmica je počela da liči na nadigravanje dva tima na jednom događaju kao što je Evropsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

A, šansa Ibrahimovića...

Teško je i posle nekoliko "premotavanja" verovati da ta lopta nije završila u golu, koji svakako ne bi bio priznat zbog ofsajda.

Švedski as je bio potpuno sam na metar od gola Italijana, lopta mu je gotovo savršeno stigla pred noge, doduše u trenutku kada je bio u malom ofsajdu, i kada su je svi već videli u mreži - usledio je šokantan promašaj!

Uteha mu je što je mahač već signalizirao nedozvoljenu poziciju.

Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images Foto: Guliver/Dennis Grombkowski/Getty Images
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Od tog trenutka trgli su se i Italijani.

Prečka Parola u 82. minutu (udarac glavom na centaršut Đakerinija) bila je uvod u ono što je usledilo šet minuta kasnije.

Samo jedan trenutak nepažnje u defanzivi Šveđana i stigla je kazna.

Kjelini je ubacio loptu iz auta do Zaze, ovaj do Edera, koji je u stilu Mesija pored trojice švedskih defanzivaca sačuvao loptu i onda je neodbranjivo poslao u dalji ugao Isaksonovog gola. Majstorija! Ipak u tom igraču teče brazilska krv.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bio je to težak udarac za reprezentaciju "tri krune" kojoj će u poslednjem kolu biti potreban pobeda protiv Belgije da bi sačuvala izglede za osminu finala. Što se tiče Azura, oni su svoj zadatak u grupi već završili, i to za čistu desetku.

Utakmicu ste uživo mogli gledati putem sajta i aplikacije daljinac.telegraf.rs

ITALIJA - ŠVEDSKA 1:0

(Eder 88)

ITALIJA: Bufon, Kjelini, Barzalji, Bonući, Kandreva, Đakerini, De Rosi, Parolo, Florenci (od 85. Sturaro), Pele (od 60. Zaza), Eder.

ŠVEDSKA: Isakson, Johanson, Lindelof, Grankvist, Olson, Forsberg (od 79. Durmaz), Kalstrom, Ekdal (od 79. Levicki). S. Larson, Guideti (0d 85. Berg), Ibrahimović.

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Guliver/  Dean Mouhtaropoulos/Getty Images Foto: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Derac

    17. jun 2016 | 15:43

    nikakav fudbal

  • Раднаскела

    17. jun 2016 | 16:45

    Боље и хркљуш да гледам него овакав фудбал. Велс, Северна Ирска, Исланд, Шиптарија,Швајцарска Шиптарија...уживање! Хитно требају неке промене...смањити терен, избацити два-три играча или нешто слично.

  • Milan

    17. jun 2016 | 16:25

    Tuzno i jadno prvenstvo nikad gore.antipropaganda fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA