≫ 

Španci razbili Turke uz dominaciju Mažića! (FOTO) (VIDEO)

Evropski prvaci demonstrirali silu protiv Turaka, koji nisu ni šutnuli na gol *Srpski arbitar je još jednom sjajno sudio, ali su njegovi pomoćnici imali mali kiks kada nisu videli sitan ofsajd Španaca pre gola za konačnih 3:0

  • 15
Foto: AP/Tanjug Alvaro Morata postiže prvi gol na utakmici; Foto: AP/Tanjug
Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images Nolito matira Babadžana za 2:0; Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images
Foto: AP/Tanjug Drugi gol Alvara Morate za konačnih 3:0; Foto: AP/Tanjug

Španija je sa 3:0 savladala Tursku u grupi D Evropskog prvenstva u Francuskoj i tako obezbedila plasman u nokaut fazu. Šampioni su pokazali celoj Evropi da ih niko ne treba otpisivati! Turska je na svojoj koži osetila moć Furije, a meč je obeležio Alvaro Morata sa dva gola, a jedan je postigao i Nolito.

Milorad Mažić je delio pravdu na ovoj utakmici i još jednom je posao koji mu je poveren odradio perfektno. Od samog starta je nametnuo autoritet i pokazao da sa njim nema šale, što je najbolje mogao da vidi kapiten Španije Serhio Ramos, koji je dobio žuti karton već u 1. minutu utakmice.

ŠPANIJA - TURSKA 3:0

(Morata 34, 48, Nolito 37)

Španija: De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba - Fabregas, Buskets, Inijesta - Silva, Morata, Nolito

Turska: Babadžan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan, Ozajkup - Čalhanoglu, Turan - Jilmaz

Posle nešto burnijeg starta i oštre igre obe ekipe, zbog čega je već u prvih 10 minuta srpski arbitar morao dva puta da dodeljuje žute kartone, ekipe su ušle u nešto mirniji deo meča, ali uz dominaciju Španaca. Gol je visio u vazduhu, pošto su Turci delovali totalno bezidejno i pogubljeno na terenu.

Alvaro Morata je u 34. minutu uspeo da probije tursku odbranu i posle dobrog centaršuta Nolita sa leve strane,sjajno je reagovao i manirima rasnog golgetera glavom i matirao Babažana.

Samo tri minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0! Ovoga puta je strelac bio Nolito, nakon proigravanja Fabregasa. Ipak, pravi asistent bio je štoper Turske Mehmed Topal, koji mu je bukvalno glavom spustio loptu na zicer pred golom Turske. On je poklon iskoristio i sa dupliranom prednošću odveo svoju ekipu na odmor od 15 minuta.

Nastavili su Španci u istom ritmu i u nastavku, i već posle tri minuta igre u drugom poluvremenu meč je bio rešen. Morata je postigao drugi gol. Matirao je Babadžana posle asistencije Đordija Albe sa levog boka.

Ipak, utisak je da je Alba bio u ofsajdu u trenutku kada je dobio loptu u prostor pre nego što je asistirao Morati za gol na peterac.

Do kraja meča Španci su bukvalno ''odradili posao''. Sačuvali su snagu i nisu mnogo forsirali, dok su Turci i dalje igrali totalno bezidejno i uspeli su da zarade i zvižduke svojih fudbalera.

Koliko je Turska bila loša najbolje govori podatak da nisu šutnuli na gol De Hee. Španija je ovom pobedom obezbedila plasman u šesnaestinu finala, a za prvo mesto će se boriti sa Hrvatskom u njihovom međusobnom duelu.

Turska je gotovo i bez matematičkih šansi za prolaz dalje i moraju da se nadaju ubedljivoj pobedi nad Češkom i eventualnom poklapanju rezultata iz drugih grupa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    17. jun 2016 | 23:12

    neozbiljnost turskih igraca je najvise dominirala,spanci su im odrzali lekciju pravog fudbala

  • Nikola

    17. jun 2016 | 22:59

    Sitan kiks? A gol dali? Sta je onda veliki kiks?

  • ORTODOX RS

    17. jun 2016 | 21:19

    Mazic dominira hahaha!Zaista cenim njegov rad ali da bas on dominira pored onakvih igracina u najmanju ruku smesno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA