≫ 

Bivši selektor Ilija Petković razočaran EUROM: Ljudi, pa gde su golgeteri?

Bivši reprezentativni selektor smatra da nema na vidiku nekog igrača koji bi postao idol prvenstva

  • 7

Bivši selektor nacionalnog tima Ilija Petković, gostovao je u specijalizovanoj emisiji radija Sport FM posvećenoj Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

On ne krije razočaranje igrom koju su reprezentacije prikazale u dosadašnjem toku šampionata, a posebno se pita šta je sa golgeterima. Nema ih na vidiku.

Mreže su mirovale i u meču Poljske i Nemačke, pa je ujedno to bio i uvod u njegovo izlaganje o lošoj formi Levandovskog, Milera, Ronalda, Ibrahimovića...

- Mislim da rezultat odgovarao i Poljskoj i Nemačkoj i mislim da će i jedni i drugi proći dalje. Mene jedino brine što ne vidim ličnost koja bi mogla da bude idol EP. Ne vidim novog golgetera.

- Ibrahimović je u apstinaciji, Levandovski, Ronaldo, Miler... oni su najbolji strelci u svojim klubovima i u Evropi, a ovde ih nema nigde. Ne vidim novog golgetera i igrača koji bi bio idol šampionata - zabrinuto komentariše Petković.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Paje iz Francuske je postigao dva, da li je možda on taj igrač?

- Ni on u Francuskoj nije bio u prvom planu, već Benzema, Žiru... on se sada pojavio kao miš iz magacina iz drugog plana. Ipak, za sada je malo golgetera koji su dobijali svoje registarske tablice i postali igrači za pamćenje.

Da li je na ishod meča Nemačke i Poljske uticala taktika da se igra na rezultat, jer i jedni i drugi imaju lak žreb kao prvoplasirani i drugoplasirani u narednoj fazi?

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

- Nema kalkulacije na tim utakmicama. Nema tu barometra pomoću koga može da se spušta i povisuje rezultat. Mislim da je predimenzioniran kvalitet tih reprezentacija u javnosti. Uzimam primer Bejla, koji je po materijalnim sredstvima najcenenjeniji u Evropi, i nema ga, ne pojavljuje se na terenu. Da nije dao gol, ne bismo ga ni primetili.

Gol koji su Englezi postigli protiv Velsa u samoj završnici posebno je opisao.

- Englezi su drugi gol dali kao kada izađe kuglica iz lotoa. Mnogo su profitirali i to je ta fudbalska sreća o kojoj pričamo - zaključio je Ilija Petković u razgovoru za Sport FM 100,4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA