≫ 

Srbin srušio islandski san: Nikolić doneo remi Mađarima! (FOTO)

Islanđani poveli preko Sigurdsona, ali nisu izdržali pod pritiskom rivala u samoj završnici

  • 10

Minuti su delili Islanđane od prve pobede na Evropskim prvenstvima ikada, a onda im je snove srušio jedan Srbin - doduše sa mađarskim pasošem.

>>> FRKA NA VELODROMU: Mađarski navijači se tukli sa policijom! (FOTO) (VIDEO)

Nemanja Nikolić, momak rođen pre 28 godina u Senti, ušao je u igru u 65. minutu, a u 87. je kumovao autogolu za konačnih 1:1 protiv Islanda u prvom meču drugog kola Grupe F.

Islanđani su vodili od 39. minuta golom Gulfija Sigurdsona, potom se  Mađari su do zasluženog boda stigli u samoj završnici autogolom Skulasona, kome je prethodio centaršut Nikolića.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Posle dve utakmice i Mađari i Islanđani nose epitet najvećih iznenađenja prvenstva s obzirom na to da su i dalje neporaženi.

Selekcija naših severnih komšija ima 4 boda, a Island 2.

U drugom meču grupe sastaju se Portugal i Austrija.

Od dve selekcije koje, budimo realni, niko nije ni očekivao da se plasiraju na završni turnir, nismo videli spektakularan fudbal. Samo disciplinu i doslednost u ispunjavanju svih zadataka u svim fazama igre.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U takvim okolnostima gol nije mogao drugačije da bude postignut, sem iz penala ili druge vrste prekida. Sudija Karašev je u završnici prvog poluvremena video sporan duel u kaznenom prostoru i dosudio penal za ostrvljane, koji ej u gol pretvorio "srce i duša" ovog tima Gulfi Sigurdson.

Bio je to peti gol Gulfija sa bele tačke od njegovih poslednjih sedam za nacionalni tim.

U nastavku meča videli smo očekivan scnario: mobilizaciju Mađara i totalnu ofanzivu na go Islanda, samo što to nije izgledalo onako kao su to oni zamislili, jer su uvek nailazili na gusto zbijen poredak igrača Islanda u defanzivi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Selektor Mađara Bernd Stork nije imao kud, pa je reagovao izmenama: uveo je Nikolića, brzo za njim i Bodea, na kraju i Salaja, sve karte je, dakle, bacio na napad - i to mu se isplatilo.

U jednom od poslednjih napada Mađara, Nikolić je dobio loptu sa desne strane, trebalo je samo da je ubaci na peterac - što je i učinio, a tamo je ispred Salaja uklizao Skulason i smestio loptu u svoj gol!

Ni to nije bio kraj uzbuđenja u Marseju.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Poslednju šansu imali su Islanđani, u 93. minutu, kada su dobili slobodan udarac na samoj ivici kaznenog prostora. Zalet je uzeo Sigurdson - pogodio je "živi zid", a 37-godišnji Ejdur Gudjonsen, najveći islandski igrač svih vremena - naleteo na odbitak i pogodio nekog od Mađara ispred gola Kiraljija. Odmah potom sudija je označio kraj, što je bio zak za veliko slavlje Mađara, jer ipak su oni ti koji su uzeli "slađi" bod u francuskoj luci.

ISLAND - MAĐARSKA 1:1

(Sigurdson 40.p - Skulason 87)

ISLAND: Haldorson - Sevarson, R. Sigurdson, Arnason, Skulason - Gudmundson, G. Sigurdson, Gunarson (od 65. Halfredson), Bjarnson - Sigtorson (od 84. Gudjonsen), Bodvarson (od 69. Finbogason).

MAĐARSKA: Kralji - Lang, Guzmiš, Juhaž (od 74. Salaj), Kadar - Nađ, Kleinhesler, Gera - Džudžak, Štiber (od 65. Nikolić), Priškin (od 67. Bode).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stari cika bole

    18. jun 2016 | 18:26

    Ću za koga navijate?!!!! Komšije nas pod zaleđen dunav a vi pitate za koga navijate......ajjmoooo Island bratjo..

  • Zule

    18. jun 2016 | 19:09

    Pa za Island, naravno. Sa madjarima smo malo bolji nego hrvatima.

  • Tutinac

    18. jun 2016 | 20:45

    Budimo makar jednom u životu realni,svi smo videli da je bio auto-gol.Drzimo se one stare izreke"bolji ti je bližnji komsija nego daleki brat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA