≫ 

Ćiro Blažević se umalo rasplakao: Nikad neću zaboraviti nestanak struje na Marakani i gest srpskih fudbalera

I 17 godina od utakmice u Beogradu, ''trener svih trenera'' ne zaboravlja ljudskost srpskih fudbalera na terenu u duelu protiv Hrvatske

  • 13
Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Miroslav Ćiro Blažević, legendarni hrvatski trener, poznat i kao ''trener svih trenera'' gostovao je na radiju Sport FM 100,4 mhz gde je govorio o EURU i učinku hrvatske reprezentacije, ali se dotakao i srpskog fudbala, i evocirao uspomene na čuvenu utakmicu između Srbije i Hrvatske na Marakani 1999. godine.

>>> Ćiro Blažević učio Hrvate kako se igra Užičko kolo!

>>> NEVEROVATNO: Hrvati okrivili Srbe za prekid utakmice sa Češkom?! (FOTO)

Bilo je to vreme velike krize u Srbiji posle NATO bombardovanja, i nezadovoljstva vlašću Slobodana Miloševića, a još uvek se nisu slegle tenzije između dva naroda, koji su ratovali samo četiri godine ranije.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Onda je u 48. minutu utakmice nestala struja na Marakani. Počela je velika buka sa tribina, a na terenu su igrači pokazali veličiu zbog čega se Ćiro umalo zaplakao dok je pričao na radiju, prisećajući se toga.

- Evocirao sam jednu uspomenu sada kada sam davao jedan veliki intervju, i tu uspomenu nikada neću zaboraviti. Setite se kada je na Marakani nestalo struje na Srbija - Hrvatska, i kada svaki srpski igrač uzima u zagrljaj mog igrača i štiti ga.

Printskrin: Youtube/Fudbalski savez Srbije Printskrin: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Sada bih se rasplakao zbog toga. E, to je fudbal, to je nogomet, to je prijateljstvo i džentlmenstvo. Tako se sportisti ponašaju, a ne budalaši - rekao je Ćiro drhtavim glasom.

Nastavio je da priča o srpskim fudbalerima i talentu koji postoji na ovom prostoru.

- Koncentrat talenta u kod nas je najveći. Uvek zagovaram to da Srbija, Hrvatska, Makedonija, Crna Gora, pa čak i Slovenija, daju svakodnevno najdelikatnije fudbalere sveta.

- Ja sam protumačio to na taj način da smo svi mi decenijama bili okupirani na ovim prostorima i da su neši dedovi i pradedovi morali da smišljaju razne fore, i to se prenelo izgleda i na fudbalere danas.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Na pitanje da li je mogao da pomogne Srbiji da se nađe na EURU i tome da je imao želju da bude selektor Orlova, Ćiro je odgovorio u svom stilu.

- Pi*ka vama materina, morali ste mene da angažujete, ja bih tu napravio svaša... Kod vas su u Srbiji igrači jednako kvalitetni kao što ih ima Hrvatska. Pravo je čudo da niste našli put i čoveka koji bi napravio rezultat jednak njihovom kvalitetu.

Ipak, veruje da bi Muslina mogao da bude taj, ukoliko od igrača stvori prave ratnike.

- Znam, kako ne bih. Nema demokratije u fudbalu, čim je demokratije, onda je anarhija. Ako Muslin ima formulu, on je znalac, samo da ih uozbilji i da da od njih napravi marince. To je borba, to je rat, doduše viteški. Jer to kada bljesneš, pa opet padneš, to je dokaz da ne radiš kako treba - zaključio je Miroslav Blažević za Sport FM 100,4 mhz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ORTODOX RS

    19. jun 2016 | 15:59

    U pravu je .Nikada nece biti dzentlmeni i ljudi kao mi Srbi koje oni isti uz pomoc zlikovacke Amerike ptedstavise kao ubice i zlotvore!

  • Jon "Bones" Jones

    19. jun 2016 | 16:46

    U fudbalu nema demokratije..Veoma mudra izreka..

  • Putin R.S

    19. jun 2016 | 15:58

    To Ciro legendo. Tako se to radi. Otvoreno pa u lice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA