≫ 

KLIVLEND JE ŠAMPION - KRALJ JE PONOVO KRUNISAN: Lebron i Kajri srušili Voriorse za istoriju (FOTO) (VIDEO)

Fantastični dvojac Klivlenda u poslednjem minutu je slomio Golden Stejt i preoteo im titulu

  • 7

Klivlend Kavalirsi su NBA šampioni po prvi put u istoriji! Lebron Džejms i Kajri Irving oteli su šampionski prsten Golden Stejt Voriorsima, pošto su ih savladali u sedmoj utakmici finalne serije sa 93:89 i to u gostima!

Ispisali su Kavsi istoriju i time što su postali prvi tim u NBA finalima koji je uspeo da se preokrene nakon 1:3 u seriji.

Ako smo u prvih šest utakmica finalne serije bili lišeni neke drame, pošto su svi mečevi rešavani ubedljivim pobedama, odlučujuća utakmica je sve nadoknadila. Mogli smo da gledamo pravo NBA finale dva najbolja tima, i najboljih igrača jednih naspram drugih.

Meč je rešen u neizvesnoj završnici u poslednjem minutu utakmice. Rezultat je bio egal na ulasku u poslednji minut - 89:89. A tako je bilo i na skoro pet minuta do kraja. Igračima se na obe strane stegla ruka i gotovo četiri minuta nije bilo poena. Promašivalo se na sve strane, a onda je odgovornost preuzeo Kajri Irving i hladnokrvnom trojkom preko ruke Stefa Karija prelomio meč.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pokušali su Voriorsi da uzvrate istom merom, ali se Kari ispromašivao u završnici, a ni ostali nisu mogli da pogode ništa. Poslednju reč imao je ''Kralj Džejms''! Krenuo je na silovito zakucavanje na 10 sekundi do kraja, ali je brutalno fauliran od strane Drejmonda Grina. Da je uspeo da ga posterizuje, bio ti to potez koji bi ušao u istoriju i koji bi se godinama vrteo na TV špicama.

Nakon faula Lebron je pao na parket. Prizemljio se bolno na ruku i izgledalo je da se ozbiljnije povredio. Ipak, stegao je zube da šutira slobodna bacanja. Najbitnija u bogatoj karijeri. Bacanja za titulu za omiljeni klub i rodni grad! Prvo je promašio i drama je dostigla vrhunac. Kod drugog ruka nije zadrhtala i meč je bio rešen. Kraj! Klivlend je šampion prvi put u istoriji!

Lebron Džejms je odigrao kraljevsku partiju i ostvario tripl-dabl sa 27 poena, 11 skokova i 11 asistencija, a fenomenalan je bio i Kajri Irving, koji je upisao 26 poena, uključujući i ključnu trojku za pobedu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Srećan sam što sam deo istorije. Kod kuće sam, kod kuće sam... Izgubio sam reči. Ovo je neverovatno! KLIVLEND! Ovo je za vas - vikao je Lebron Džejms u suzama posle pobede u kameru.

Kod Voriorsa, koji su neslavno završili fenomenalnu i istorijsku sezonu u kojoj su srušili neke neverovatne rekorde, podbacili su svi sem Drejmonda Grina, koji je imao 32 poena, 15 skokova i 9 asistencija.

''Splash brothers'' postali su predmet šala na društvenim mrežama i prozvani su ''Trash brothers'', pošto su se propisno ispromašivali u 7. utakmici. Stef Kari je postigao 17 poena, ali je imao veoma loš procenat šuta (6 od 19 ukupno, a 4 od 14 za tri), dok je Klej Tompson upisao 14 poena, uz šut za tri 2 od 10.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA