≫ 

Hrvati plaćaju 100.000 evra za navijački haos protiv Češke

Spekulisalo se se da bi novčana kazna za FS Hrvatske mogla da bude najviša u istoriji

  • 79

Za nerede koji su hrvatski navijači izazvali tokom meča sa Češkom (2:2), UEFA je saopštila kaznu: hrvatski fudbalski savez platiće 100.000 evra, uz zabranu prodaje karata pojedinim navijačima, koje HNS i hrvatska vlast označe kao huligane.

Hrvatski navijači izazvali su petominutni prekid na utakmici protiv Češke jer su teren zasuli bakljama i topovskim udarima, a jedan redar tada je zadobio povrede.

>>> U opštem haosu mnogi nisu primetili gospodske poteze Mandžukića

Prethodno je bilo najavljeno da je UEFA odložila odluku o kazni FS Hrvatske za utorak, na dan kada reprezentacijaigra sa Španijom na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Spekulisalo se se da bi novčana kazna za FS Hrvatske mogla da bude najviša u istoriji, tačnije više od 150.000 evra zbog novih nereda navijača i rasističkih povika.

U međuvremenu, pokreut je disciplinski postupak protiv Fudbalskih saveza Albanije i Rumunije zbog nereda navijača na meču dve selekcije na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

UEFA tereti Rumune i Albance jer su pristalice na utakmici u Lionu palile baklje i bacale tvrde predmete u teren, s tim su albanski navijači još uleteli na teren.

UEFA još nije donela odluku kada će kazna biti saopštena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA