≫ 

Vels sa tri gola poslao Rusiju kući za prvo mesto u grupi, Englezi i Slovaci remizirali (VIDEO)

Fudbaleri Velsa i Engleske čekirali mesta u osmini finala, a izvesno je da će se i Slovačka tamo naći kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa

  • 43

Prvi put učestvuju na Evropskom prvenstvu, a kao prvi na tabeli idu u osminu finala - to je fudbalska reprezentacija Velsa, koja se surovo pogirala sa anemičnom Rusijom, i sa 3:0 ju je poslala kući.

Zbog remija sa Slovačkom bez golova, Engleska je ispustila čelno mesto grupe B.

Slovacima ostaje da se nadaju nastavku prvenstva među najbolje trećeplasiranim ekipama.

TABELA: Vels 6, Engleska 5, Slovačka 4, Rusija 1.

Tuluz: Rusija - Vels 0:3

(Remzi 11, Tejlor 20, Bejl 67)

RUSIJA: Akinfejev, Smolnikov, Ignaševič, V. Berezucki (od 52. A. Berezucki), Kombarov, Glušakov, Mamajev, Smolov (od 70. Smedov), Širokov (od 52. Golovin), Kokorin, Džuba.

VELS: Henesi, Ganter, Čester, Vilijams, Tejlor, Dejvis, Ledli (od 76. King), Remzi, Alen (od 74. Edvards), Voks, Bejl (od 83. Čurč).

Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images Foto: Guliver/Stu Forster/Getty Images
Foto: Guliver/Ian Walton/Getty Images Foto: Guliver/Ian Walton/Getty Images

U Tuluzu se pitala samo jedna ekipa, jer su izabranici Leonida Slutskog, blago rečeno, bili očajni na terenu.

Podatak da je Vels već u prvom poluvremenu imao deset šuteva ka golu protivnika dovoljno govori o dominaciji debitanta na ovom prvenstvu. Do kraja meča samo u okvir gola Rusa bilo je 11 šuteva.

Nekarakteristično za dosadašnje mečeve, Vels je uspeo da postigne golove u prvih 20 minuta meča.

U 11. minutu je Aron Remzi savladao Akinfejeva nakon što je prethodno Alen poslao fenomenalan pas posle greške Kokorina.

Rusi nisu uspeli da se povežu u igri i svaku grešku je Vels mogao da kazni. Naredni put je u tome uspeo Tejlor posle kontre.

Akinfejev je bio na strašnim mukama i samo zahvaljujući njemu Rusi nisu poslati kući sa više golova u sopstvenoj mreži.

Geret Bejl je ipak nastavio da preti, i u 67. minutu je postao najbolji strelac turnira do sada (sa tri gola); posle lepe lopte Remzija je imao vremena i da se poigra sa Akinfejevim, i spoljnim delom stopala prebaci loptu koja je mirno odskakutala u mrežu.

Na kraju utakmice su nezadovoljni navijači Rusije tražili od reprezentativaca objašnjenje za razočaravajuću igru, a jedino je Akinfejev smogao snage da dođe do tribine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Sent Etjen: Slovačka - Engleska 0:0

SLOVAČKA: Kozačik, Pekarik, Škrtel, Đurica, Hubočan, Pečovski (od 67. Gjomber), Kucka, Mak, Hamšik, Vajs (od 78. Skrinijar), Duda (od 57 Svento).

ENGLESKA: Hart, Kejhl, Smoling, Bertran, Klajn, Dajer, Henderson, Vilšir (od 56. Runi), Lalana (od 60. Ali), Vardi, Staridž (od 76. Kejn).

Čak šest izmena za ovaj meč napravio je selektor Roj Hodžson, a i sa tako kombinovanim sastavom je "Gordi Albion" bio tim koji je sve konce imao u svojim rukama.

Tek u drugom poluvremenu su Slovaci imali period kada su mogli da ugroze Harta. Nedugo posle su na teren došli Runi, Ali i Kejn, i terenska inicijativa se vratila na staro mesto - ali prave završnice za Engleze večeras nije bilo.

Slovaci su se posvetili defanzivi, a odličan je na golu bio drugi golman Kozačik, koji se istakao sa nekoliko intervencija pred Alijem i Klajnom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soli 65

    20. jun 2016 | 22:06

    Rujke mnogo tanki ...

  • Skakavac

    20. jun 2016 | 22:25

    Ovi rusi nemaju lidera nemaju brzinu nemaju bas nista kao da su treceligasi sad mi je jasno zasto su igrali nerijeseno sa srbijom mnogo zalosno i pomalo tuzno

  • Marijači

    21. jun 2016 | 01:05

    Pobedila Baćuške ekipa koju teško da mogu na mapi naći. Putine sve ih u gulag šalji. Bez dugotrajna boravka u gulagu neće ovi pameti doći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA