≫ 

Nemci pobedili, ali su ipak rastužili Albance! Poljaci slavili fenomenalnim golom (VIDEO)

Nemci kao prvi završavaju grupu C, Poljaci su drugi, dok će Severna Irska imati šanse kao jedna od trećeplasiranih za plasman u osminu finala

  • 18

Nemačka je pobedila Severnu Irsku sa 1:0 golom Marija Gomeza, a Poljska je bila bolja protiv Ukrajine identičnim rezultatom, sjajnim golomKube Blaščikovskog. Tako su obe reprezentacije osigurale plasman u narednu rundu - Nemci kao prvi u grupi C, a Poljaci kao drugi.

Već ranije je bilo poznato da Ukrajnci idu kući, dok su igrači Severne Irske sačuvali šanse da prođu u osminu finala kao jedna od četiri trećeplasirane ekipe.

Trenutno su bolji od trećeplasirane ekipe iz grupe A, a to je Albanija i potrebno im je da još jedna trećeplasirana ekipa iz preostale tri grupe bude slabija od njih, da bi se našli među 16 ekipa u nokaut fazi.

NEMAČKA - SEVERNA IRSKA 1:0

(Gomez 29)

Nemačka: Nojer, Kimih, Boateng, Humels, Hektor, Kedira, Kros, Miler, Ozil, Gece, Gomez

Severna Irska: Makgovern, Ketkart, Makali, Dž. Evans, Hjuz, K. Evans, Dejvis, Makner, Vord, Dalas, Vašington

Foto: AP/Tanjug Mario Gomez postiže gol za 1:0; Foto: AP/Tanjug
Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images
Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images

Nemci su već posle prvog poluvremena mogli da vode sa 5:0. Tomas Miler je promašio nekoliko neverovatnih prilika. U nekoliko navrata nije imao ni sreće, pošto je dva puta pogodio okvir gola, a nekoliko puta je lopta prolazila tik pored stative.

Ipak, u 29. minutu je Mario Gomez konačno probio bunker Iraca nakon sjajnog proigravanja Tomasa Milera, koji je prošao nekoliko igrača, a onda je povratnom loptom uposlio Gomeza, koji je uz malo sreće pronašao put do gola pored nekoliko igrača Severne Irske pred golom.

Do kraja poluvremena je Nemačka mogla do još nekog gola, ali su ponovo propustili nekoliko povoljnih prilika ili nisu imali šanse. Slično su počeli i u drugom poluvremenu Panceri.

Mario Gece je u prvih pet minuta mogao da duplira prednost, ali nije uspeo pred golom Irske da prosledi loptu u mrežu Megovarna. Golman Severne Irske se u nastavku meča istakao u nekoliko navrata dobrim odbranama, kojima je sprečio Nemce da povedu ubedljivije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images Foto: Guliver/Clive Mason/Getty Images

Do kraja meča Nemci su spustili tempo i verovatno čuvali energiju, koja će im biti potrebna za nastavak prvenstva. Golman Severne Irske je bio na mestu kada bi pripretili s vremena na vreme i na taj način je svojoj reprezentaciji sačuvao šansu da se nada plasmanu u osminu finala kao jedna od četiri trećeplasirane ekipe.

POLJSKA - UKRAJINA 1:0

(Blaščikovski 54)

Poljska: Fabijanski - Cionek, Glik, Pazdan, Jedržejčik, Jodlovjec, Krihovjak, Kaputska, Zjelinski, Milik, Levandovski

Ukrajina: Pjatov, Fedeckij, Kučer, Kačeridi, Butko - Stepanenko, Rotan, Jarmolenko, Zinčenko, Konopljanka, Zozulija

Jakub Kuba Blašikovski je postigao jedini gol na utakmici i rešio je fantastičnim golom u 54. minutu. Fenomenalno je Kuba izlomio odbranu Ukrajine i plasirao je u gornji desni ugao Pjatova za vođstvo, a ispostavilo se i konačan rezultat.

Poljska je mogla da povede već u prvih nekoliko minuta, kada su prvo Levandovski, a zatim i Milik promašili povoljne prilike pred golom Pjatova.

Uzvratio je istom merom nekoliko minuta kasnije Jarmolenko, koji je imao zicer ored golom Poljske, ali je traljavo šutirao.

Foto: Guliver/ Alex Livesey/Getty Images Foto: Guliver/ Alex Livesey/Getty Images
Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images

Do kraja prvog poluvremena nije bilo preterano velikih uzbuđenja. Ukrajinci su se oslobodili pritiska i vodila se ravnopravna borba, uglavnom bez većih uzbuđenja pred oba gola.

Poljaci su bolje počeli u drugom poluvremenu i golom Jakuba Kube Blaščikovskog u 54. minutu. Do kraja meča Ukrajinci su preuzeli inicijativu, ali nisu uspeli da izjednače i bez boda idu kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    21. jun 2016 | 18:14

    Slab fudbal, sve nerešeno na nulu.

  • Jova

    21. jun 2016 | 21:08

    Mi smo bre nula od fudbala treba da zatvorimo sve stadione i zabrana fudbala u srbiji

  • Seaside

    21. jun 2016 | 20:03

    Los sistem sa 24 ekipe.Svi se samo brane.Uzas od eura.Utakmice nikad dosadnije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA