≫ 

KONAČNO SPEKTAKL: Ronaldo u najluđem meču odveo Portugal dalje, novo čudo Islanđana! (FOTO)

Mađari tri puta vodili, Portugalci tri puta stizali prednost. Majstorije Ronalda i Džudžaka. Island i Austrija remizirali.

  • 23

Posle mnogo dosadnih utakmica konačno smo dobili istinski spektakl na Evropskom prvenstvu!

U trećem kolu Grupe F Portugalija i Mađarska odigrale su potpuno "lud" meč, ubedljivo najboji i najuzbudljiviji na šampionatu - završen remijem 3:3, čime su obe selekcije prošle u osminu finala, a tamo će ići i senzacionalni Island kome je pobeda (2:1) protiv Austrije omogućila da napravi još jedno malo čudo i ode među 16 najboljih na turniru!

>>> RONALDOVA MAGIJA KAD JE BILO NAJVAŽNIJE: Gol petom koji će se prepričavati (VIDEO)

Portugal nastavlja takmičenje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz šest grupa sa osvojena tri boda i gol razlikom 4:4, što je ključno, jer je tako ispred Turske i Albanije.

Konačan poredak u Grupi F: Mađarska 5, Island 5, Portugal 3, Austrija 2.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U Lionu smo gledali fudbalsku poslasticu! Ko je gledao, zna o čemu ovde pišemo. Imao je šta da vidi, a ko nije, neka obavezno odgleda reprizu.

Fenomenalni Mađari, predvođeni velemajstorom Džudžakom, vodili su TRI puta, ali kada na drugoj strani imate Kristijana Ronalda onda dobijete - spektakl!

Šou je počeo u 19. minutu kada je nekadašnji igrač Fulama Zoltan Gera pokupio odbijenu loptu i "spakovao" je u mrežu Ruija Patrisija, i tako postao drugi najstariji strelac u istoriji evropskih prvenstava sa 37 godina.

Portugalci su uzvratili u 42. minutu preko Nanija koji se ubacio u kazneni prostor i na pas Ronalda pogodio bliži ugao gola 40-godišnjeg Gabora Kiraljija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Drugo poluvreme je priča za sebe.

Tek što je krenulo, Mađari su ponovo poveli. Strelac je bio Balaž Džudžak iz slobodnog udarca, doduše uz malu pomoć "živog zida", od koji se lopta odbila taman toliko da zbuni Patrisija i odsedne u mreži. Nova eksplozija radosti naših severnih komšija.

Ali, onda na scenu stupa Ronaldo!

Sve što je promašio protiv Austrijanaca vratilo mu se u duelu sa Mađarima. Superstar Reala režirao je najlepši potez prvenstva kada je petom poslao loptu u gol za 2:2, ali ni to nije "slomilo" uporne Mađare. Štaviše, samo su se zainatili još jače. Malo potom, bilo je 3:2!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ponovo je Džudžak, još efektnije nego prvi put, pogodio gol Patrisija koji se ispružio da dohvati superprecizni hitac lidera Mađara, što je samo ulepšalo trenutak. Mađarska - Portugal 3:2, a uzbuđenjima se ne nazire kraj!

Sledeći na potezu bili su Portugalci  i Ronaldo. Samo sedam minuta posle trećeg gola Mađara, na snazi je opet bio rezultatski egal zahvaljujući najvećoj zvezdi šampionata. Bio je to centaršut sa leve strane, pravo u zonu Ronalda, nenadmašnog u skoku u takvim situacijama. Kirallji ponovo vadi loptu iz mreže.

Minut posle - umalo novi šok za Portugalce! Sevnula je kontra Mađara, Elek je bio na lopti - stativa! uzdasi na tribini sa navijačima Portugala.

Od tog trenutka tempo igre je sa protokom vremena polako počeo da opada. Zadovoljni i jedni i drugi postignutim, svesni da ih egal vodi dalje, u finišu su "digli ručnu".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U međuvremenu , u Parizu, Island je ispisao još jednu stranicu svoje fudbalske bajke. Pobeda nad Austrijom 2:1 i plasman u osminu finala Evropskog Prvenstva! Uz malo sreće...

Kod 1:0 za Islanđane, Dragović je u 36. minutu promašio penal i tako propustio da anulira vođstvo ostrvljana već do poluvremena. U nastavku, ofanziva Austrijanaca je dala rezultata kada je Šof izjednačio posle majstorskog "lažnjaka" i hladnokrven realizacije. Ipak, isti igrač je u nastavku promašio šansu utakmice u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Islanda.

Konačno, u samoj završnici, kada su Austrijanci sve snage grupisali na polovinu protivnika, usledila je kontra i trijumfalan kraj u režiji Traustasona.

MAĐARSKA - PORTUGALIJA 3:3

(Gera 19, Džudžak 47, 55 - Nani 42, Ronaldo 50, 62)

MAĐARSKA: Kiralji - Lang, Guzmič, Juhaš, Korhut - Elek, Pinter - Lovrenčič (od 83' Stiber), Gera (od 46' Bese), Džudžak - Salaj (od 71' Nemet)

PORTUGALIJA: Patrisio - Vijerinja, Karvaljo, Pepe, Eliseu - V. Karvaljo, Žoao Mario, Mutinjo (od 46' Sančes) - Andre Gomes (od 61' Kvarežma), Ronaldo, Nani (od 82' Danilo).

ISLAND - AUSTRIJA 2:1

(Budvarson 18, Traustason 90+3 - Šof 61)

ISLAND: Haldorson – Skulason, R. Sigurdson, Arnason, Sevarson – Bjarnason, G. Sigurdson Gunarson, Gudmundson – Sigtorson (80. Traustason), Bodvarson (71. Bjarnason).

AUSTRIJA: Almer – Fuhs, Hinterger, Predl (46. Šep), Dragović, – Baumgartlinger, Ilsanker (46. Janko) - Arnautović, Alaba, Klein - Sabicer (78. Jantšer).

Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Draškić

    22. jun 2016 | 19:19

    Slabo divanim Mađarski ali mi je drago videti da se Mađari ne daju izvikanima Portugalcima! Go čardaš, go! A takođe gol čardaš, gol! Još im koji zabijte. :)

  • Cipiripi

    22. jun 2016 | 19:12

    Ha ha šta rade Mađari onim ufuranim Portugalcima. Bravo komšije! Izdrżite joś malo!

  • Novica

    22. jun 2016 | 20:42

    I Mađari i Islanđani su zaista prijatno iznenadili svojim uspehom i dobrom igrom. Bravo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA