Gasol ne zna da li ostaje u "Stejpls centru"

- Od malena se nisam osećao kao ove sezone... Opet, davao sam i dalje sve od sebe, ali je očigledno i to bilo nekome sumnjivo - rekao je Gasol

  • 0

(Ne)očekivano ispadanje Lejkersa iz plej-ofa NBA lige u polufinalu Zapada ponovo je "otvorilo" pitanje budućnosti Paua Gasola u redovima ekipe iz Los Anđelesa. Lejkersi su lako, sa samo jednom pobedom, eliminisani u seriji protiv Oklahome (1:4), a centra španske reprezentacije Kobe Brajant je "optužio" da se ne trudi dovoljno.

Gasol je čitave sezone nezadovoljan jer nije do kraja znao kakav mu je status u timu iz "Stejplesa". Ni sada nije ništa jasnije...

- Voleo bih da mogu da potvrdim ostanak, ali za sada nemam ni ja informaciju. Mislim da menadžment kluba radi na sastavu za sledeću sezonu i zbog toga i ja čekam vesti - rekao je novinarima u "El Segundo" trening centru Gasol i dodao:

- Cele godine smo u nekoliko navrata pričali i stvari su sada takve kakve su. Sve je veoma pozitivno i ohrabrujuće.

Gasol, četiri puta član Ol-star timova, rekao je da se "nije osećao prijatno kada je shvatio da je u napadu tek treća opcija".

- Od malena se nisam osećao kao ove sezone... Opet, davao sam i dalje sve od sebe, ali je očigledno i to bilo nekome sumnjivo.

Pau je u skraćenoj sezoni ostvario 17,4 poena i 10,4 skokova po meču, ali će ostati zapisano da ga je Kobe Brajant "isprozivao" posle poraza u četvrtoj utakmici polufinala Konferencije, koju su Lejkersi izgubili sa 100:103.

- Pau bi trebalo da je agresivniji - rekao je Kobe i dodao: - Čim uhvati loptu on bi da je prosledi dalje. Ima dobar šut i ulaz i morao bi to da koristi više.

Posle ovoga Lejkersi su odigrali samo još jedan susret pa će odmor malo duže trajati.

- Ponosan sam onim što sam napravio. Trudio sam se najbolje što sam mogao. Trudio sam se da se prilagodim različitim ulogama koje sam dobijao. I sada se trudim - rekao je nekada najbolji košarkaš Evrope, ali bez ikakvih aluzija na šta je mislio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA